Rolstoelhockey in De Hoefslag

Sport

GORINCHEM - In sporthal de Hoefslag in Gorinchem ging zaterdag de landelijk hand voortbewogen rolstoel hockey (H-hockey) competitie van start. Zo'n 100 rolstoelhockeyers deden hieraan mee.

G.H.C.Rapid had in samenwerking met de Dirk Kuyt foundation, de gemeente Gorinchem en de scheidsrechters commissie-competitie zaken van de KNHB een divers programma neergezet o.l.v. Marjan de Ridder en Hans Nijhoff. De opening werd verricht door burgermeester Anton Barske, gemeente Gorinchem, Boukje Kruize vz G.H.C. Rapid, Stella d'Anchard van Enschut van de D.K.F. en bondscoach Frank Maagdenberg Ned. H. KNHB. Anton Barske nam daarbij ook plaats in een rolstoel en kwam erachter dat dit zwaarder was dan gedacht en het kostte hem de nodige zweetdruppels.

Zaterdag was ook de kick-off met vernieuwde doelen voor de spelers uit de hoofd- en overgangsklasse. Deze doelen zijn een stuk hoger in vergelijk met de doelen in de lagere klassen. Ook in de lagere klassen werd gespeeld. De wedstrijden duurden tot aan de avond op deze zeer geslaagde dag.

advertentie