Hockey meets Golf

Sport

GORINCHEM - Zo'n 130 ouders en kinderen van hockeyvereniging Rapid waren onlangs te gast bij Golfclub Almkreek. Dit bezoek vond plaats op initiatief van Veronique Vissers, moeder van Jasper die hockeyt bij Rapid en golft op Almkreek.

Met ruim 30 betrokken vrijwilligers van Golfclub Almkreek, enthousiaste pro's van de Golfschool onder leiding van Edwin Wesselink en de gastvrijheid van Golfpark Almkreek werd deze dag een groot succes. Nanda Lamsma is Coördinator Sportieve Ambitie van de Golfclub, Golfschool en het Golfpark heeft een maand lang keihard gewerkt om deze dag inhoud en vorm te geven om de hockeyfamilies te laten proeven hoe gezellig golf kan zijn. Een geweldige opkomst, goede sfeer en zeer positieve reacties waren het gevolg.

Degene die al een baanpermissie hadden speelden een wedstrijd op de grote baan. De beginners konden kennismaken met golf, door deelname aan een clinic. De kinderen gingen met hun hockeystick de kleine baan in en speelden hockeygolf met een tennisbal. Later op de dag mochten ze met een golfclub op de drivingrange (oefenplaats ) met golfballen oefenen.

Voor Hockeyclub Rapid was dit een mooie activiteit aan het begin van het seizoen en daar wordt al nagedacht over een Rapid Golf Bokaal.

advertentie