Bijzondere dag met Epke Zonderland

20 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Lana Idema (9 jaar) uit Gorinchem beleefde zaterdag 18 oktober een bijzondere dag. ,,Ik ben naar Epke Zonderland bij Het Grote Gymfeest 2014 geweest. Ik had dat gewonnen met Kellogg's. Het was in Volendam, wel één uur rijden en vroeg opstaan. Maar het was de moeite waard", aldus Lana.

Lana turnt sinds 2012 bij turnvereniging OKK Gorinchem. Naast de trainingen is ze vaak ook thuis aan het turnen. Daar zag ze de oproep van de wedstrijd, op tv, en wilde graag meedoen maar vooral winnen. De opdracht was een foto met een evenwichtig ontbijt, je favoriete Kellogg's actieverpakking en natuurlijk een sportieve turn pose. Omdat het zomervakantie was, was dat best een uitdaging, te lang niet geturnd. Al begin september krijgt Lana het bericht dat ze een van de winnaars is van een ontbijt én clinic met Epke Zonderland.

De ochtend in Volendam begint met het ontbijt in privé ruimte. Dat wil zeggen, zonder ouders maar mét Epke en de Kellogg's mascotte Coco. Als echte paparazzi staan alle ouders achter het raam foto's te maken. Epke neemt de tijd voor alle winnaars. Lana krijgt wel drie handtekeningen. En in ruil krijgt wereldkampioen Epke een medaille van Lana. Er staat op: Lana's nummer 1, Epke.

Daarna gaan de kinderen met Epke de zaal in. Daar staan tientallen turntoestellen opgesteld en onder begeleiding van Epke kunnen de winaars hun kunsten vertonen. Lana heeft de smaakt te pakken en turnt opeens een arabier flickflack wat haar eerder nog nooit lukte. ,,Want", zegt ze, ,,dat deden die andere kinderen ook."

Onder aankondiging van Jan Smit laat Epke een deel van zijn winnende oefening aan de rekstok zien. Lana bewonderd de wereldkampioen op armlengte afstand. Na de demonstratie tilt Epke het ene na het andere kind op om ook aan het rekstok te kunnen zwaaien. ,,Ik had echt dik vet geluk want ik was de laatste die met Epke mocht zwaaien en dat gebeurt niet iedere dag", zegt Lana.

advertentie
advertentie