Eerste puntenverlies Rapid dames

26 oktober 2014 om 00:00 Sport

Rapid heeft afgelopen zondag in Drunen de eerste nederlaag en daarmee het eerste puntenverlies van dit seizoen geleden. Van tevoren was bekend dat dit een pittige wedstrijd zou worden voor de Gorcumse dames, want hoeveel Drunen 2e stond en Rapid 1e, de uitslagen van Drunen waren zeer overtuigend en deze ploeg was gedegradeerd uit de 2e klasse.

Rapid, dat niet compleet startte aan de wedstrijd vanwege de afwezigheid van 4 speelsters, maar wel 4 invalsters bereid had gevonden, wist juist in de eerste minuten direct druk te zetten. Maar lang hield Rapid dit niet vol.

Drunen wist snel de wedstrijd meer over te nemen en diverse kansen te creëren.

Rapid kreeg moeite met het vinden van elkaar en er werd meerdere keren slordig balverlies geleden.

De eerste goal volgde nadat er door Drunen al meerdere strafcorners achter elkaar waren genomen en toen uiteindelijk een variant toch via de korte hoek strak en hard de goal in de ging. De 2-0 volgde niet lang hierna, via een handig uitgespeelde aanval waarbij een Drunense speelster geheel vrij voor de goal de bal binnen kon tikken.

Net voor rust wist Rapid toch nog even aan te dringen en dankzij een snelle actie van Joelle Been kon Rapid aanvallen. Diezelfde Joelle wist de bal hard voor de goal te spelen en toen was het invalster Anna Vissers die de 2-1 wist te maken.

Na rust lukte het Rapid niet om meer in hun spel te komen dan in de eerste helft.

Er werd nog wel een corner verdiend, maar deze wist de keepster te keren. Drunen bleef de bovenliggende ploeg en was feller in de duels. Hoewel Rapid verdedigend toch veel ballen heeft weten te weren, lukte het Drunen toch om ook nog de 3-1 te maken uit wederom een slimme variant van een strafcorner.

Even leek Rapid in de slotfase soms toch weer wat meer druk te geven, maar echte kansen volgden er niet.

Drunen gaat Rapid nu voorbij op de ranglijst en Rapid staat nu 2e.

Volgende week reist Rapid af naar Middelburg, waar gespeeld zal worden tegen de dames van Walcheren.