De Kol kleurde zaterdag rood

26 oktober 2014 om 00:00 Sport

HERWIJNEN - De lucht kleurde zaterdagmiddag rood boven De Kol. Herovina incasseerde in het duel tegen 'laagvlieger' VVAC maar liefst drie rode kaarten, zag de wedstrijd stil gelegd worden en verloor mede door de ondertal situatie ruim met 1-5 van de ploeg uit Ottoland. Een onbegrijpelijke situatie, mede gezien het vertoonde spel van de thuisploeg in de eerste helft.

De ploeg van coach Marco de Haas begon voortvarende aan het duel en kwam door Remon Steenbrugge al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Wouter Schram was de eerste Herwijner die de eer ten beurt viel vroegtijdig richting kleedkamer te gaan. Het daarop volgende tumult van de altijd fel meelevende Herwijnse aanhang was voor de arbitrage van dienst reden genoeg om het duel stil te leggen. Toen even na de hervatting Marco de Bruin binnen de eigen zestien ongelukkig hands maakte en Khalid Bendami vanaf de stip de 1-1 binnen schoot, ging het snel bergafwaarts met De Kolploeg. Zeker toen ook Remon Steenbrugge en Remon Prijs na rust tegen hun tweede geel, dus rood aanliepen. Met acht man was er voor Herovina geen houden meer aan. Wederom Bendami (2x) gevolgd door Bart Koomans en Wouter Romeijn kenden geen genade met de thuisploeg en bepaalden de eindstand op 1-5.