Kozakken Boys neemt koppositie weer over

26 oktober 2014 om 00:00 Sport

WERKENDAM - Door de 2-0 overwinning op Ajax en doordat GVVV met dezelfde cijfers onderuit ging bij IJsselmeervogels hebben de Boys weer beslag gelegd op de koppositie. De Werkendamse topklasser kan aanstaande zaterdag zo maar de eerste prijs van het nog prille seizoen binnen halen. Winst bij HHC Hardenberg volstaat dan ruimschoots om beslag te leggen op de eerste periode titel. Runner-up Ajax meldde zich met het nodige en bekende Amsterdamse lef aan de poorten van De Zwaaier.

De ploeg van coach Bart Logchies had daar na een ongeslagen reeks van zes wedstrijden ook alle reden toe. Na een afwachtende beginfase kantelde het duel langzaam maar zeker in het voordeel van de thuisploeg. Berry Powel deelde in de 26ste minuut de eerste speldenprik uit, maar strandde op de Amsterdamse sluitpost Maurits Schmitz. Een paar minuten later was Toby Mulder dicht bij de openingstreffer, maar trof het aluminium. In de daarop volgende scrimmage kreeg de thuisploeg tot driemaal toe de mogelijkheid alsnog op voorsprong te komen. Vlak voor rust kreeg ook Sjoerd van der Waal zijn kansje, maar ook hij wist de ban niet te breken. De bezoekers, die daar weinig tegenover stelden, haalden tot eigen verbazing ongeschonden de rust.

De Amsterdamse flair zorgde er voor dat de eerste mogelijkheid na rust op het conto van Kid Ronday kwam te staan. Hij speelde zich fraai vrij, maar schoot vervolgens over. Ook Sergio Cameron kreeg nog een mogelijkheid, maar zag zijn inzet rakelings naast het doel van Jesper Hogedoorn verdwijnen. Na een kwartier vond Gwaeron Stout het welletjes en bracht de thuisploeg van dichtbij op een 1-0 voorsprong. Nadat Ajax invaller Mimoun Eloisghiri de mogelijkheid op de 1-1 liet liggen, trokken de Werkendammers het duel weer naar zich toe. Berry Powel maakte 12 minuten voor tijd met zijn zevende competitietreffer een einde aan alle onzekerheid (2-0).