Kant helpt GJS met twee treffers aan winst

26 oktober 2014 om 00:00 Sport

DALEM - De Dalemers deden zaterdag goede zaken in de tweede klasse F. Het won zelf de altijd lastige uitwedstrijd in en tegen Meerkerk, maar zag daarnaast ook de concurrentie punten verspelen. Het leverde de ploeg van Cees Lagendijk een gedeelde vierde positie op de ranglijst op.

Zonder de geblesseerde Sjors Hendriks, maar met de van een blessure terug gekomen Louis Damen en Ruud Bos op de bank, ontspon zich op Sportcomplex 't Hoog een vermakelijk duel. De Jonge Spartanen waren na acht minuten dicht bij de openingstreffer toen Kevin Gruiters de vrijstaande Jordin Calor trachtte te bereiken. De Meerkerkse sluitpost Klaas-Jan van Zessen wist dat echter met een uiterste krachtsinspanning te verijdelen.

Na een kwartier viel de eerste grote kans voor de thuisploeg te noteren en was het direct raak. Floren Streefkerk stuurde Patrick Vurens de diepte in die vervolgens doelman Angelo Perini geen kans gaf (1-0). Even leek Meerkerk het duel vroegtijdig te beslissen toen Stijn Schuller een vrije trap van Gert Jan Koekkoek hard tegen de deklat kopte, maar de bal via de onderkant weer het veld in zag caramboleren. De thuisploeg leek met een voorsprong richting thee te kunnen gaan, maar vergisten zich in de traptechniek van Tommy Kant. Een minuut voor rust legde hij met veel gevoel een vrije trap in het Meerkerkse kruis (1-1).

Dat zelfde kunstje herhaalde de Gorcumer na rust nog eens. Vanaf 18 meter krulde hij de bal vanuit wederom een vrije trap andermaal fraai in de kruising (1-2). De thuisploeg gooide alle schroom van zich af en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar moest beducht blijven op de Dalemse tegenstoten. Ernst Sterk, Gruiters en invaller Louis Damen waren namens de bezoekers dicht bij een treffer, maar hielden het kruit droog.