Unitas in blessuretijd alsnog onderuit

30 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM- Een enorme domper voor tweede klasser Unitas dat op de Sluisweg in de absolute slotfase alsnog met 3-2 onderuit ging in en tegen Hardinxveld. Door deze nederlaag mogen de manschappen van coach Richard van Gils zich na zaterdag hekkensluiter in 2F noemen. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg door Eelke Kraayeveld en Sjoerd Ooms binnen tien minuten een tweetal prima kansen om al vroeg op voorsprong te komen. Gaandeweg nam Unitas het heft in handen en was het de bovenliggende partij. Hans Bos, die zaterdag een prima wedstrijd speelde, kreeg na een kwartier de bal aangespeeld door Patrick Zwart, maar zag zijn inzet net naast gaan. In de 33ste minuut had Bos het vizier wel op scherp staan. Rene de Winter sneed de bal perfect aan, waarna Bos koppend de 0-1 op het bord bracht. De Gorcumers bleven loeren op meer, maar moesten evenwel lijdzaam toezien dat Joran Schröder, hij werd door Ooms op maat bediend, vier minuten voor rust de 1-1 achter Lex Kramers deponeerde. Ook deze stand ging niet mee aan de thee. Op slag van rust was het wederom Bos, de assist kwam van Zwart, die de 1-2 ruststand aantekende. Na de doelwissel kantelde de wedstrijd toen Unitasser Nasredine El Khalki er met zijn tweede geel van de middag vanaf moest. Ondanks de overtal situatie wist de thuisploeg, op een kopbal op de lat van Ooms na, geen bres in de Gorcumse verdedigingswerken te slaan en leken de drie punten mee naar Molenvliet te gaan. Het bleek echter wishful thinking voor de roodbroeken. Acht minuten voor tijd loste doelman Lex Kramers op een inzet van Ooms en was Vincent van Lopik de man die uit de rebound de 2-2 binnenschoot. Hardinxveld ging in de slotfase met man en macht op zoek naar meer en kreeg dat ook. Het was Kraaijveld die in de blessuretijd Unitas koppend in rouw dompelde (3-2). Ondanks de enorme domper lijken de Gorcumers het lek zo langzaam maar zeker boven te hebben en lijkt het een kwestie van tijd voordat er punten geoogst gaan worden.