Rapid herpakt zich in Zeeuwse land.

2 november 2014 om 00:00 Sport

Na het verlies van vorige week, pepten de dames van Rapid zich op om 140 km naar Vlissingen te reizen waar zij tegenstander Walcheren zouden ontmoeten. De wedstrijd startte mat, beide ploegen waren zoekende naar een juist wedstrijd ritme. Rapid pakte halverwege de eerste helft de draad op en zorgde voor meer druk naar voren. De verdediging van Walcheren had hier zichtbaar moeite mee en enkele kansen voor de Gorinchemse dames volgden. Helaas bleef het gejuich tot de rust uit en keken beide teams tegen de zogenoemde brilstand aan.

Na de thee herpakte Rapid dames 1 zich en vochten zich sterk door de tweede helft. Deze helft voerden de dames duidelijk de boventoon. Walcheren kreeg een enkele kans, maar de sterke verdediging van Rapid wist deze knap onschadelijk te maken. Yverna Bosch opende de score na een mooi opgezette aanval, waar Amber Liqui Lung een sterke rol speelde en de bal op prachtige wijze voorgaf. Daarna volgden meer kansen in het voordeel van de dames en uiteindelijk wist Yverna Bosch de wedstrijd definitief te beslissen door de 2-0 binnen te tikken.

Een nette overwinning voor Rapid Dames 1, die opnieuw de koppositie hebben weten te veroveren door het verlies van concurrent Drunen. Volgende week spelen de dames weer thuis op eigen veld, om 12:45 uur tegen Zevenbergen. Tot langs de lijn!