GKVEnomics verspeelt titelkansen defintief

27 mei 2018 om 14:35 Sport/sport

GORINCHEM GKVEnomics heeft zaterdag de titelaspiraties niet waar kunnen maken en is door de forse 20 - 13 nederlaag uit in Leiden bij Pernix definitief afgehaakt in de strijd om een plaats in de korfbalhoofdklasse.

Met de vorige week in het huwelijksbootje gestapte Martine Dekker in de ploeg voor Jaleesa Klaver die nog steeds kampt met een sleutelbeenblessure en met Mats den Besten nagenoeg hersteld van een enkelblessure kende GKVEnomics een vliegende start. Dankzij twee afstandsschoten van Kevin van Beest binnen 3 minuten 0 – 2.

De tweede aanval leidde na 8 minuten tot 1 – 3 via een benutte vrije bal door Nienke van der Weijden.

Dankzij het reboundvoordeel kreeg Pernix meer kansen maar wist deze niet te verzilveren.

Bij GKVEnomics verliepen de aanvallen stroef en was de afvang problematisch, maar toch kwam de ploeg op 3 – 6 dankzij Niek van der Weijden van afstand en Mats den Besten uit een strafworp.

Daarna wist de thuisploeg haar veldoverwicht langzaam maar zeker om te zetten in doelpunten en kwam de ruststand met 7 – 6.

Na rust een zelfde beeld. Eenzijdige aanvallen van GKVEnomics met vaak snel balverlies en een thuisploeg die het flink aantal doelkansen lang onvoldoende wist te verzilveren. Bij 9 – 7, met Ferry Gruiters in de ploeg probeerde coach Niels Mastijn wat meer grip op de afvang te krijgen.

Een belangrijke fase. Nadat Kevin van Beest van afstand 9 - 8 scoorde werden in de verdediging onnodig 2 strafworpen veroorzaakt. 11 – 8.

Aan de andere kant miste GKVEnomics een strafworp. Niels Huisman in de ploeg, in een poging voor een nieuwe impuls te zorgen in de aanval.

Nienke van der Weijden van afstand 11 – 9. Weer een strafworp tegen 12 – 9. Topscoorder Kevin van Beest uit kans na missen vrije bal 12 – 10.

Een wissel in de verdediging had niet het gewenst effect en Pernix loopt uit naar een beslissende 15 – 10.

Het Gorcumse achttal gaf de strijd op en de ploeg uit Leiden kon verder uitlopen naar uiteindelijk een significante 20 – 13 nederlaag.

GKVEnomics staat met 1 wedstrijd te gaan op 2 punten achterstand van koploper SDO/Bijwerkt. Het onderlinge resultaat dat geldt bij gelijke stand is in het voordeel van de ploeg uit Kamerik.

Het tweede van GKVEnomics kon zaterdag wel de kampioensvlag hijsen. Na een 12 - 26 winst van Pernix 2 was promotie naar de Reserve Hoofdklasse een feit.

Zaterdag op de slotdag van de kompetitie speelt GKVEnomics thuis op Molenvliet om 15.30 u tegen BEP uit Purmerend.