Het nieuwe autosteiger wordt op zijn plaatst getakeld
Het nieuwe autosteiger wordt op zijn plaatst getakeld GP-buro

Schippers kunnen weer afmeren bij tweede autosteiger in Gorinchem

5 december 2022 om 14:53 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Bijna een jaar lang was de tweede autosteiger in Gorinchem buiten gebruik. Tijdens de storm Corrie op 31 januari van dit jaar ramde een containerschip de steiger en de afmeerpaal, waardoor het zodanig werd ontzet dat het werd weggehaald en moest worden vervangen. Vrijdag 1 december kon de nieuwe steiger eindelijk geplaatst worden. 

Half november werd de scheve afmeerpaal door Hakkers uit Werkendam weggehaald en vervolgens vervangen door een nieuwe. Op vrijdag 1 december kon de nieuwe steiger worden geplaatst, zodat schippers weer gebruik kunnen maken van deze voorziening. De autosteiger in Gorinchem is populair bij schippers en wordt veelvuldig gebruikt voor het vervangen van de bemanning of het van of aan boord zetten van de auto. Gorinchem heeft twee autosteigers, zodat gedurende de reparatie van de ene kapotte steiger de ander wel in gebruik bleef. Eind 2020 was één van de twee autosteigers ook al langere tijd buiten gebruik, vanwege een beschadigde afmeerpaal. 

Na de storm Corrie werd de steiger verwijderd en naar Werkendam afgevoerd. In samenspraak met de aannemer die de autosteiger veilig heeft gesteld, Rijkswaterstaat, gemeente Gorinchem en de verzekering werd een inspectierapport van de kapotte autosteiger opgemaakt. 

.


Na maanden is een nieuwe autosteiger geplaatst
Altijd spannend of het allemaal past
Het nieuwe steiger hangt in de touwen
Het nieuwe steiger hangt in de touwen
advertentie
advertentie