Ab Donker

Unitas speelt gelijk tegen titelkandidaat OFC

15 mei 2022 om 20:58 Voetbal

OOSTZAAN Unitas heeft zondag met 0-0-gelijkgespeeld uit tegen OFC in Oostzaan. ,,Verdedigend stond het vandaag als een huis’’, blikte Unitas-trainer Hans de Jong terug op de wedstrijd.

OFC – Unitas 0-0

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. OFC was een paar keer gevaarlijk uit een hoekschop terwijl Unitas kansen kreeg via Daniel Alexander. Uiteindelijk kwamen geen van de ploegen tot scoren na 45 minuten voetballen.

De bezoekers waren in de tweede helft gevaarlijker dan OFC. ,,Zij hebben bijna niks meer gecreëerd in de tweede helft.’’ Een opvallend moment was dat Unitas-doelman Ronald Vlot moest worden gewisseld wegens een blessure en werd vervangen door de 33-jarige veteraan Ruud Verberk, die aan het einde van dit seizoen stopt. Ook met Verberk op doel hield Unitas de nul. Vlak voor tijd kreeg Ozan Cimen een enorme kans op de 0-1, maar zijn inzet ging er net niet in.

Door het gelijkspel staat Unitas elfde in de Derde Divisie B. Volgende week komt Dongen, de huidige nummer tien, op bezoek in Goirnchem.