Na de rode kaart was de wedstrijd meer in evenwicht
Na de rode kaart was de wedstrijd meer in evenwicht Theo Bos

Tiental Unitas deelt de punten met Baronie

27 november 2022 om 18:52 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zaterdag met 0-0-gelijkgespeeld thuis tegen Baronie uit Breda. ,,Als je een wedstrijd niet kan winnen, moet je zorgen dat je hem in ieder geval niet verliest’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong.

Unitas – Baronie 0-0

In de eerste helft was Unitas de dominante ploeg. ,,We deden eigenlijk alles goed, alleen we scoorden niet.’’ De twee grootste kansen voor Unitas waren voor Robert Mutzers en Madhanie Habtemariam, maar geen trof doel. Bij het rustsignaal was de stand daarom ook 0-0.

Aanvankelijk was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Unitas viel aan en Baronie hoopte op een foutje van de thuisploeg. In de 60ste minuut veranderde dit toen Omar Boulamhayan een rode kaart kreeg na een overtreding. Hierna was de wedstrijd wat meer in evenwicht, en uiteindelijk kwam geen van de teams meer tot scoren.

Door het gelijkspel staat Unitas zesde in de Derde Divisie B. Volgende week speelt Unitas uit tegen Dongen, de huidige nummer achttien.