Unitas (zaterdag) heeft aan een doelpunt genoeg tegen Herovina

5 december 2022 om 12:01 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Herovina. ,,Het ontbrak ons wat aan geluk vandaag, de bal wilde niet goed vallen’’, aldus Herovina-trainer Marcel de Groot. ,,Herovina probeerde de hele tweede helft de gelijkmaker te forceren, maar wij hebben goed stand gehouden’’, blikte Unitas-trainer Othman Bouchaten terug op de wedstrijd.

Unitas (zaterdag) - Herovina 1-0

1-0 Brandon Markham 44’

In de eerste helft voerde Unitas de boventoon, maar Herovina was absoluut niet kansloos. Kevin Steenbruggen had de grootste kans namens de ‘bezoekers’, maar zijn inzet ging mis. Vlak voor het einde van de eerste helft maakte Brandon Markham uit een vrije trap de 1-0.

Na de pauze ging Herovina op zoek naar de gelijkmaker. ,,Het werd meer een vechtwedstrijd in de tweede helft.’’ Senna Zwambom was nog dichtbij de 1-1, maar zijn kans werd gemist. Uiteindelijk hield de ‘thuisploeg’ stand in Herwijnen.

Door de overwinning staat Unitas vierde in de 4e klasse E. Voor Unitas is het nu winterstop, zaterdag 21 januari 2023 komt GVV uit Geldermalsen, de huidige nummer 12, op bezoek. Herovina staat door de nederlaag derde. Volgende week komt Leerdam Sport’55, de huidige nummer dertien, op bezoek.