Theo Bos

Unitas (zaterdag) wint zakelijk van SVS’65

18 maart 2023 om 21:29 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van SVS’65. ,,We hebben goed onze ruimtes uitgespeeld en domineerden de wedstrijd’’, aldus Unitas-trainer Othman Bouchaten. ,,Zonde voor ons maar we hebben vandaag verloren van de toekomstige kampioenen’’, blikte SVS’65-trainer Menno Beusekamp terug op de wedstrijd.

Unitas (zaterdag) - SVS’65 3-0

Aan het begin van de wedstrijd zetten de bezoekers hoger druk dan Unitas had verwacht. Binnen tien minuten was de thuisploeg gekalibreerd en nam het het initiatief over. Sem van den Dool maakte vervolgens de 1-0 voor de thuisploeg en voor het rustsignaal maakte Tesfalem Tekle Tinsue ook nog de 2-0, dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft gingen de bezoekers nog aanvallender spelen, opzoek naar de aansluitingstreffer. Bennie Boeijink was nog het dichtste bij met een schot van afstand, maar dat was ongeveer het enige wapenfeit van de bezoekers. Toen Tjerry van den Berg een ongelukkig eigen doelpunt maakte was het definitief gedaan met SVS’65.

Door de nederlaag staat SVS’65 zevende in de 4e klasse E. Volgende week komt hekkensluiter Leerdam Sport’55 op bezoek. Unitas is door de overwinning koploper en speelt volgende week uit tegen Rhelico, de huidige nummer tien.