Archief BDU Media

Woudrichem kan tiental GJS geen pijn doen

18 maart 2023 om 18:47 Voetbal

DALEM GJS heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Woudrichem. ,,We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen, het is niet anders’’, aldus Woudrichem-leider Fred van Straten. ,,Een verdiende overwinning voor GJS, ondanks dat we 75 minuten met 10 man te spelen’’, blikte GJS-leider Marc van der Linden terug op de wedstrijd.

GJS - Woudrichem 2-1

Aan het begin van de wedstrijd was de thuisploeg sterker dan de bezoekers. In de 15e minuut kreeg GJS een strafschop toegekend, maar Quincy Bartens miste deze. Binnen vijf minuten herstelde Bartens de fout echter door de 1-0 te maken uit een vrije trap. Uit een opstootje later kreeg Björn Barten een rode kaart, waardoor de thuisploeg al vroeg met tien man verder moest. Tot het rustsignaal bleef het 1-0.

Na de pauze probeerde Woudrichem het wel, maar kwam het niet verder dan enkele schoten uit de tweede lijn. Uit een vrijwel identieke vrije trap maakte Bartens vervolgens de 2-0. Woudrichem gaf echter nog niet op en via Danny Schaap werd het in de blessuretijd nog 2-1, verder dan dat kwamen de bezoekers echter niet.

Door de nederlaag staat Woudrichem dertiende in de 2e klasse H. Volgende week komt Wilhelmina’26, de huidige nummer acht, op bezoek. GJS staat door de overwinning tweede en speelt volgende week uit tegen hekkensluiter Altena.