Beachvolleybalster Raïsa Schoon
Beachvolleybalster Raïsa Schoon Hannie Visser-Kieboom

Beachvolleybalsters Stam en Schoon winnen toernooi in Doha

6 februari 2023 om 09:27 Volleybal

DOHA (ANP) De beachvolleybalsters Katja Stam en de Werkendamse Raïsa Schoon hebben het eerste toernooi op de Beach Pro Tour van 2023 op hun naam geschreven. Het Nederlandse koppel versloeg in de finale van het Elite 16-toernooi in Doha Nina Brunner en Tanja Hüberli uit Zwitserland in drie sets: 20-22 21-14 15-11.

Stam en Schoon (21) verloren nipt de eerste set. Ze namen al meteen in de tweede set een ruime voorsprong en gaven die niet meer uit handen. In de derde set liep het Nederlandse beachkoppel snel uit naar 4-1, maar de Zwitserse speelsters kwamen terug tot 7-6. Daarna namen Stam en Schoon weer het initiatief en ze beslisten de finale op hun derde matchpoint.

De beachvolleybalsters wonnen een week eerder brons bij de Beach Pro Tour Finals in Doha, de afsluiter van het vorige seizoen. Stam en Schoon wonnen toen de strijd om de derde plaats van Taliqua Clancy en Mariafe Artacho del Solar uit Australië. Van datzelfde duo won het Nederlandse koppel eerder op zondag in de halve finales.

Bij de mannen werden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uitgeschakeld in de kwartfinales. Het toernooi in Doha was het eerste Elite 16-toernooi van het seizoen.

advertentie
advertentie