Steeds vaker met slok teveel op

Voorpagina

Zo werden er in Gorinchem bijvoorbeeld tijdens de Zomerfeestweek nog twee mensen met alcoholvergiftiging afgevoerd. In de gehele regio zijn in het eerste half jaar al 29 jongeren behandeld voor alcoholvergiftiging. Vorig jaar waren dat er nog 16 over het hele jaar gemeten.

Gorcumse kroegen doen het wel goed GORINCHEM - Het aantal jongeren dat met een alcoholvergiftiging wordt behandeld door ambulancepersoneel blijft fors toenemen. Dit blijkt uit de tweede kwartaalcijfers van de ambulancedienst Zuid-Holland.

Nee-verkoop

Ook is het aantal jongeren dat gewoon een drankje krijgt in een kroeg terwijl ze nog geen zestien zijn schrikbarend hoog. Gorinchem scoort hier echter een stuk beter dan de andere gemeenten. Uit onderzoek blijkt dat in 65 procent van de gevallen alcohol wordt verkocht aan jongeren jonger dan 16 jaar. In Gorinchem is dat slechts 15 procent.

Wethouder Arnie Faro vindt dit laatste cijfer positief, maar beseft dat Gorinchem geen eiland in de zon is. ,,Dit is nog maar een topje van de ijsberg. Er zijn ook genoeg mensen die nog net naar huis kunnen lopen en dus niet behandeld hoeven te worden.”

Sportkantines

De Gorcumse wethouder is dan ook bijzonder blij met het project ‘Verzuip jij je toekomst’dat zich tot doel heeft gesteld deze cijfers nog verder te verlagen. Een van de punten waar de projectgroep zich bijvoorbeeld op richt is het stoppen met schenken van alcohol aan jongeren in sportkantines.

Om de jongeren bewust te maken van de gevolgen die alcoholgebruik kunnen hebben, werd er afgelopen zaterdag een alcoholvrije kroegentocht gehouden in Gorinchem.

u Lees meer over deze bijzondere kroegentocht op pagina 7.

advertentie