RSD treft maatregelen: ‘We doen meer met minder middelen’

29 maart 2011 om 00:00 Voorpagina

GORINCHEM - De Regionale Sociale Dienst en Kredietbank AV (RSD) werd in 2010 geconfronteerd met een onverwachte extra verlaging van € 1,5 miljoen op het budget om uitkeringen van te betalen. Ondanks deze enorme financiële tegenvaller heeft de RSD in 2010 toch positieve resultaten weten te bereiken. Eén van de resultaten was het behoud van kwalitatieve dienstverlening.

De RSD werd in 2010 uitgeroepen tot de tweede sociale dienst van Nederland, haalde een bonus van € 400.000, - euro binnen vanwege haar goede prestaties op het gebied van inburgering en bereikte het samenwerkingsproject met de RIVAS Zorggroep het NOS journaal.

De komende jaren verwacht de RSD meer taken met minder inkomsten te moeten uitvoeren. In het regeerakkoord staat een bezuiniging van € 1,8 miljard op het gebied van Sociale Zekerheid gepland. Dit heeft grote gevolgen voor het huidige minimabeleid, schulddienstverlening en voor het arbeidsmarktbeleid van de RSD.

In het voorjaar van 2011 zullen er keuzes gemaakt moeten worden over de invulling van de toekomstige dienstverlening. ,, De bezuinigingen zullen een zware wissel trekken, maar de RSD heeft bewezen tegen een stootje te kunnen. Onze stelling is dan ook ‘Meer met minder’. Wij gaan ervoor,’’ aldus directeur Elone van Velthuijsen.

advertentie
advertentie