‘Met de mondhoeken omhoog’ het nieuwe jaar in

3 januari 2012 om 00:00 Voorpagina

GORINCHEM - Burgemeester Piet IJssels kijkt tevreden terug op afgelopen jaar en tijdens zijn nieuwjaarsspeech gisteren in het stadhuis riep hij iedereen op om met vertrouwen het nieuwe jaar in te stappen. ,,Natuurlijk moet er in Gorinchem ook bezuinigd worden. Ongetwijfeld zullen er ook hier klappen vallen. Maar er staat ook genoeg positiefs op de agenda. Zorgelijke gezichten zijn wat mij betreft niet nodig. De mondhoeken kunnen omhoog blijven staan.”

De positieve zaken waar IJssels aan refereert zijn onder andere de verdergaande samenwerking tussen brandweer Gorinchem en brandweer Hardinxveld, het project Ruimte voor de rivier, het integraal huisvestingsprogramma onderwijs maar ook de nieuwe veertaxi tussen Gorinchem en Hardinxveld en de bomvolle evenementenagenda.

,,2012 wordt gewoon een goed jaar. Binnen een goed huishoudboekje moet er vooral gestreefd worden naar maatschappelijk rendement. Wat ons betreft bestaat dat maatschappelijk rendement uit vier onderdelen: een tevreden burger, een goed onderhouden woning, een veilige leefomgeving en een gezellige binnenstad. Dat moet en kan in 2012 ook gewoon. Ook met bezuinigingen,” aldus IJssels.

advertentie
advertentie