Poort6: ‘Raad besloot flats te slopen’

23 oktober 2012 om 00:00 Voorpagina

GORINCHEM - ‘In de gemeenteraadsvergadering van 25 juni 2009 is reeds het besluit genomen om de 58 Aireywoningen en de 32 appartementen aan de Van Hoornestraat en Loevesteinlaan te slopen. Poort6 is vervolgens op 1 augustus 2009 gestart met de herhuisvesting van de bewoners.’

Directeur René Wiersema van woningcorporatie Poort6 reageert aldus op de open brief van Eva Dansen (SP) en Cees van der Roest (GS) vorige week in deze krant. De oppositiepartijen vinden het zonde om de flats te slopen, nu de bouw stagneert en zo vele jongeren een woning zoeken. De tijden zijn veranderd en de flats zouden volgens SP en GS prima geschikt kunnen zijn voor jongerenhuisvesting. Zij pleiten voor behoud van de flats.

In het antwoord op de open brief stelt Wiersema dat Poort6 in 2007 met het ingrijpende vernieuwingsplan van de Lingewijk is gestart. Het gedeelte Zandvoort-Noord is nu aan de beurt. Hier worden, na vaststelling van het bestemmingsplan in oktober 2013, 12 eengezinswoningen en 31 grondgebonden seniorenwoningen gebouwd, bedoeld voor herhuisvesting van bewoners uit de Lingewijk.

De bewonerscommissie Zandvoort-Noord heeft, aldus de brief van Wiersema, aangedrongen op spoedige sloop van deze eerste fase.

advertentie
advertentie