Merel van der Veen- Scoorde 3x.
Merel van der Veen- Scoorde 3x. De Linge/PCG

Nederlaag voor waterpolodames De Linge/PCG

27 november 2022 om 20:30 Waterpolo

GORINCHEM Afgelopen zaterdag mochten de dames van de Linge/PCG aantreden tegen dames 2 van ZPC Amersfoort. Een treffen in de bondscompetitie tussen de nummers 3 en 4 in de competitie.

De dames van De Linge/PCG begonnen scherp in de eerste periode. De dames wisten al snel op een voorsprong te komen door harde schoten van Lisanne Plenter en Iris Schepers.

Daarna kregen de dames een 5 meter tegen, maar die werd door keepster Lisa Schep gestopt. Al snel daarna raakte de thuisploeg uit Amersfoort op dreef en scoorde ze 5 doelpunten achter elkaar. De bezoekende dames uit Leerdam/ Gorinchem en West Betuwe misten een 5 meter, maar Merel van der Veen wist de score terug te brengen naar 5- 3.

In de tweede periode werd het lastig voor de dames van De Linge/PCG om het doel van de tegenstanders te vinden. Hierdoor werd de achterstand vergroot naar 8-3.

HEEL SCHERP de derde periode begonnen de dames weer heel scherp, en door coaching van Victor Visser scoorde Merel van der Veen nog 2 x waaronder een vijf-meter en Jasmijn van Wijk en Iris Schepers wisten de verdediging en de keepster te passeren.

De verdediging van de bezoekende ploeg zat potdicht en de Amersfoortse dames kwamen niet tot scoren toe, waardoor de stand teruggebracht was tot 8-7

WEINIG VOORDEEL De laatste periode waren de dames van De Linge/PCG niet meer erg scherp, mede doordat men maar 1 wisselspeelster en de tegenstandsters er 6 had. Daarnaast werd er zwemmend in het bredere zwembad veel van de dames van de LINGE/PCG gevergd, ook kreeg men weinig voordeel mee. De dames van Amersfoort konden veel het doel vinden en waren op het laatst een sterker team (15-7). In de competitie is er plaatsje gewisseld en staan de dames van DE LINGE/PCG nu op de 4e plaats.

Doelpunten: Merel van der Veen 3, Iris schepers 2, Lisanne Plenter en Jasmijn van Wijk allen 1.

Op zaterdag 10 december spelen de dames om 21.20 uur in Bergambacht tegen BZC-dames 1.

Merel van der Veen- Scoorde 3 x

advertentie
advertentie