Raymond Zoneveld van Mitra Zonneveld Gorinchem.
Raymond Zoneveld van Mitra Zonneveld Gorinchem. Jan Noorlandt

Raymond Zonneveld, van Mitra Zonneveld: ‘Ik vind het leuk om kwalitatief goede, vaak biologische wijnen te vinden’

6 december 2022 om 14:45 Winkels

GORINCHEM Als de dagen korter worden en de feestdagen naderen, nemen mensen veel meer en langer de tijd om een mooie avondmaaltijd te bereiden. Hoe mooi is het als je daarbij een prachtig, goed passend glas wijn kunt voorzetten? Het wijnaanbod is echter zo groot dat je haast een vinoloog moet zijn om de juiste keuze te maken. De specialist denkt met je mee.

Met een kleine disclaimer, want de specialist zegt ook: ,,Niks is fout, want uiteindelijk is en blijft smaak heel persoonlijk.’’ Aldus Raymond Zonneveld, eigenaar van drankenspeciaalzaak Mitra Zonneveld, in winkelcentrum Hoog Dalem in Gorinchem. Maar iedereen kent de magie van de wijn die zo mooi bij een gerecht past dat de smaakbeleving als geheel erdoor omhoog wordt getild. Dat vraagt even iets meer inzicht dan de erg basale afweging dat rood hoort bij vlees en wit bij vis…

OP SMAAK GESORTEERD De gespecialiseerde slijter geeft bij binnenkomst vast een beetje inzicht, zo heet Zonneveld welkom in zijn winkel. Hij laat zien: ,,Wij werken zelf met groepen die op smaak zijn gesorteerd. Bij de witte wijnen gaat dat van droog naar fris naar fruitig naar zoet bijvoorbeeld, waarbij aangegeven staat welke wijn mooi samengaat met welk gerecht.’’

ANDERS DAN ANDERS Raymond Zonneveld helpt klanten verder op weg met leuke tips en advies. Hij haalt de Zwitserse (jawel) Fendant du Valais tevoorschijn. Weer eens iets anders. ,,Niet te droog, niet te fruitig’’, introduceert hij. ,,Heerlijk bij de kaasfondue, waarvoor het nu het seizoen wordt.’’ En zo zijn er meer leuke tips: een Chileense Los Vascos Chardonnay doet het goed bij visgerechten en de Dopff Pinot Blanc in het bijzonder bij makreel, maar denk ook aan deze wijn in het aspergeseizoen!

PARELTJES UIT EIGEN SCHAP Nog twee minder bekende pareltjes uit het eigen schap, maar dan rood: de Italiaanse Bolla die fraai matcht met rood vlees en wild en de Apothic uit Californië, een originele keuze bij steviger vleesgerechten en pasta’s. ,,Ik vind het zelf leuk om, naast het Mitra-assortiment, te kijken naar kwalitatief goede, vaak biologische wijnen. Die koop ik zelf in bij een aparte leverancier. Net iets anders dan anders en in mooie, aansprekende flessen.’’

PORT Voor of na het diner is een glaasje port een extra verwennerij. Van de zoete ruby tot de zachtere en vollere reserva. Mitra Zonneveld heeft een prachtig ruim aanbod waarbij Raymond Zonneveld graag verdere uitleg geeft. Een bijzondere tip voor de feestdagen is de speciale Kerstport van Kopke, die qua smaak tussen de ruby en reserva in zit. Leuk als feestelijk geschenk, voor jezelf of voor je gastheer en gastvrouw!

Dit artikel wordt u aangeboden door Mitra Zonneveld.

advertentie
advertentie