,,Mooiste onderdeel van het plan is de Lingeoevers terug kunnen geven aan de Gorcumers”, aldus wethouder Stadsontwikkeling Ro van Doesburg.
,,Mooiste onderdeel van het plan is de Lingeoevers terug kunnen geven aan de Gorcumers”, aldus wethouder Stadsontwikkeling Ro van Doesburg. Gemeente Gorinchem

Gorinchem en Groep Caenen Capital Fund NL samen verder met de Arkelsedijk

26 maart 2022 om 07:48 Wonen

GORINCHEM De gemeente Gorinchem en Caenen tekenen de overeenkomst voor de herontwikkeling van de Arkelsedijk. Caenen neemt de overeenkomst over met dezelfde voorwaarden die er waren met Tetteroo. Caenen ontwikkelt dit project samen met Mulderblauw architecten, onderdeel van SvE Group. Zo kan Gorinchem in ieder geval verder met één van de vleugels van de stad: de Arkelsedijk. 

,,Dit is goed nieuws. De vleugels van de stad: Schelluinsestraat, Arkelsedijk en het stationsgebied zijn cruciaal voor de doorontwikkeling van Gorinchem als woonstad, waterstad, werkstad en regiostad. Deze ontwikkeling sluit op deze wijze naadloos aan bij de wens om radicaal te vergroenen en tegelijk de broodnodige woningen aan Gorinchem toe te voegen”, aldus een gemeentelijk schrijven. 

STEDENBOUWKUNDIG PLAN De volgende stap is om op basis van deze uitgangspunten, die door de gemeenteraad zijn vastgesteld, te komen tot een goed stedenbouwkundig plan. Hiervoor gaat de gemeente weer met de buurt, ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden in gesprek. Dit plan moet voor de zomervakantie gereed zijn. Het stedenbouwkundig plan vormt uiteindelijk de basis voor het bestemmingsplan. Daarna kunnen de bouwers aan de slag. 

NIEUWE BRUG OVER LINGE De Lingeoever wordt een wijk waar wonen, werken en recreëren in het groen met toegankelijke oevers aan de Lingeoever samenkomen. Een nieuwe brug over de Linge is een belangrijk onderdeel van het plan. De brug zorgt voor een betere oost-west verbinding in Gorinchem en veiligere afwikkeling van verkeerstromen. Verkeerskundig wordt er nog vervolgonderzoek uitgevoerd om zowel veiligheid als doorstroming goed in kaart te brengen. 

GORINCHEM WATERSTAD ,,Mooiste onderdeel van het plan is de Lingeoevers terug kunnen geven aan de Gorcumers”, aldus wethouder Stadsontwikkeling Ro van Doesburg. ,,Gorinchem heeft wel 11 kilometer oever die veel meer kansen biedt voor biodiverse vergroening en recreatie door onze inwoners. Nu kun je er nauwelijks zitten. We hebben met deze verouderde bedrijventerreinen goud in handen. De bedrijven kunnen naar Gorinchem-Noord. In en rondom de stad vergroenen we radicaal. En we voegen voldoende woningen toe om Gorinchem sterk en leefbaar te houden.”

advertentie
advertentie