Thomas van der Blom van De Haan Westerhoff: ,,Wij merken dat er toenemende animo is voor het buitenleven."
Thomas van der Blom van De Haan Westerhoff: ,,Wij merken dat er toenemende animo is voor het buitenleven." De Haan Westerhoff

Passende oplossingen van De Haan Westerhoff: ‘Als je nu al weet wat je graag wil, kun je in het voorjaar heerlijk buiten zitten’

7 december 2022 om 14:11 Wonen

GORINCHEM Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden op het gebied van lekker buiten zitten. Er zijn prachtige alternatieven voor een serre en een aanbouw, zoals een pergola-zonwering en een lamellendak.

De belangstelling voor het buitenleven en daarbij passende oplossingen neemt toe, vertelt Thomas van der Blom van De Haan Westerhoff in Gorinchem. ,,Wij merken dat er een toenemende animo is voor het buitenleven, omdat de zomers lekkerder en warmer worden, waardoor mensen langer en meer van de tuin willen genieten.”

HELEMAAL NAAR WENS De aandacht verlegt zich van het traditionele knikarmscherm – ook nog steeds verkrijgbaar – naar opties als een pergola-zonwering of een lamellendak, geeft van der Blom aan. ,,Ook omdat je tegenwoordig veel mogelijkheden hebt om ze helemaal naar wens te maken. Je kunt ze open houden, of juist wat dichter maken. Als je nu nadenkt over wat je graag wil voor je buitenleven, dan kun je komend voorjaar al heerlijk buiten zitten.”

OMTOVEREN TOT OVERKAPPING Wanneer je bezig bent met het opnieuw inrichten van je tuin en terras, dan kunnen alternatieven voor een serre of aanbouw een mooie aanvulling zijn. Want waar mensen tegenaan lopen wanneer ze nadenken over het buitenleven, is dat het vaak moeilijk kiezen is uit een aanbouw, een serre of een overkapping, zegt van der Blom. De pergola-zonwering of lamellendaken kunnen met glazen schuifwanden of screens simpel omgetoverd worden tot een rondom gesloten overkapping.

OOK TE GEBRUIKEN BIJ REGEN Een pergola-zonwering is een schuin aflopende zonwering met een waterafstotend doek, die ontwikkeld is om ook tijdens een regenbui te kunnen gebruiken. De afwatering loopt via de palen. Bij een lamellendak kunnen de lamellen helemaal worden gesloten. Er kan aan de zijkanten nog wat spatwater doorheen komen, maar over het algemeen is het dak waterdicht. 

COMPLEET VERNIEUWD PAND Het buitenleven is al tientallen jaren hét stokpaardje van De Haan Westerhoff, dat sinds een aantal jaar een compleet vernieuwd pand heeft aan de Marconiweg. Inclusief een showroom. 

TERRASVERWARMING EN BLUETOOTH SPEAKERS ,,Onze kracht is klantbeleving. Daarin proberen we uit te blinken”, zegt van der Blom. ,,We proberen ervoor te zorgen dat mensen al in het voortraject een goede ervaring hebben, al bij de offerte. In de showroom adviseren we op maat over onze producten. Dat is ook wat mensen willen: het product zelf komen bekijken, dat spreekt veel meer tot de verbeelding dan wanneer je alleen een plaatje ziet. In de showroom kunnen we mensen vertellen over de huidige mogelijkheden op het gebied van buitenleven. Van verlichting tot screens en van terrasverwarming tot bluetooth speakers in de palen van je pergola-zonwering of lamellendak, dat wordt het hele jaar door buiten zitten en genieten.”

Dit artikel wordt u aangeboden door De Haan Westerhoff.

advertentie
advertentie