Het team van Totaal in LasService, foto is gemaakt vóór de uitbraak van corona.
Het team van Totaal in LasService, foto is gemaakt vóór de uitbraak van corona. TLS
advertorial

Jubileum voor Totaal in LasService

17 juli 2020 om 11:03 Zakelijk

Totaal in LasService blaast 100 kaarsjes uit

GORINCHEM Totaal in LasService, kortweg TLS, bestaat dit jaar liefst honderd jaar. Een jubileum om trots op te zijn voor het bedrijf dat al een eeuw lang gespecialiseerd is in las- en snijapparatuur. Al is het bedrijf inmiddels al veel meer dan alleen dat: ,,We zijn een lastechnische totaalleverancier.”

Een uiterst fraai bedrijfspand, een volledig geautomatiseerd magazijn en een fris team van 34 enthousiaste mensen. Wie een bezoekje brengt aan TLS op Avelingen-West 26 in Gorinchem, waar het bedrijf sinds 2009 gevestigd is, leest de liefst honderdjarige historie niet meteen aan het bedrijf af. Een snelle inschatting verraadt ook dat directeur Walter van de Graaf er honderd jaar geleden nog niet bij was toen TLS werd opgericht als C. Teeuw Scheepvaartbenodigdheden. ,,Honderd jaar… Het is ook een onwennig idee”, zegt Van de Graaf eerlijk. ,,In dienst van Laskar las- en snijtechniek werd begin jaren 2000 gezocht naar schaalvergroting en is in samenspraak met de huidige eigenaar Klaas de Kuiper besloten om de BV Teeuw las & snijtechniek uit Sliedrecht over te nemen. Pas sinds 1 januari 2003 ben ik hier de eindverantwoordelijke en dan krijg je de prachtige bedrijfshistorie gratis cadeau en dus ook dit jubileum. Dat neemt niet weg dat het een bijzonder gegeven is waar we trots op zijn. Niet elk bedrijf wordt honderd jaar.”

Dan is natuurlijk de vraag: wat is het geheim om die honderd jaar wél te halen? ,,Het belangrijkste is onze manier van omgang met klanten. Plezier en oprechtheid staat bij ons voorop. Tijden veranderen, maar een persoonlijke benadering en vriendelijkheid blijft voor ons altijd belangrijk. Daarmee creëer je een gunfactor bij klanten”, verklapt Van de Graaf de ene helft van het geheim.

De andere helft? ,,We zijn een lastechnische totaalleverancier voor bedrijven die metalen op een verantwoorde wijze aan elkaar willen verbinden (of scheiden). Ons brede assortiment telt nu zo’n 55.000 artikelen die allemaal betrekking hebben op lastechniek. Artikelen van verschillende merken, maar ook van ons private label: Weldkar. Dit is mogelijk door de groei van de onderneming samen met Laskar las- en snijtechniek, dat in hetzelfde pand gehuisvest is. Verkopen is één ding maar after-sales is ook een vak. Vandaar dat we de beschikking hebben over een goed geoutilleerde werkplaats, een eigen bezorgdienst en een full-service verhuurafdeling. Het volledige traject kunnen wij van A tot Z voor de klant invullen.”

OPLEIDINGEN In 2013 is ook S2C (Solutions to Connect) opgericht voor het trainen, opleiden en kwalificeren van personen en bedrijven. Van de Graaf: ,,Wij kunnen de spullen leveren, maar deze moeten uiteraard ook op de juiste wijze gebruikt worden. Het is voor ons van belang dat het kennisniveau en de vakbekwaamheid van onze klanten goed is. Zo verstaan we elkaar en zorgen we voor voldoende kwaliteitsborging.” Het complete plaatje van diensten en producten dat TLS levert, zorgt ervoor dat klanten uit bijvoorbeeld landbouw, scheepsbouw en staalverwerking uit vooral de regio Zuid-Holland-Zuid een eeuw lang op het bedrijf kan bouwen. Een jubileum waar ze bij TLS trots op zijn. Zie ook: www.tlslas.nl.

advertentie
advertentie