Cees van Dis,  Geertjan Evers en Gert de BoonHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem 0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl
Cees van Dis, Geertjan Evers en Gert de BoonHypotheekshop Gorinchemwww.hypotheekshop.nl/gorinchem 0183 – 89 30 10gorinchem1295@hypotheekshop.nl De Hypotheekshop
De specialist

Woning kopen? Het Haalbaarheidscertificaat

29 juni 2021 om 13:02 Zakelijk

GORINCHEM De woningmarkt blijft nog steeds gespannen, een huis aankopen is bijna topsport. Zoals we hier al vaker met jullie hebben besproken: om je kansen op de woningmarkt te vergroten, is een goede voorbereiding cruciaal. 

Het is heel belangrijk dat je van tevoren weet wat haalbaar is qua hypotheek. Sowieso is het voor jezelf goed om te weten wat exact je budget is. Maar als jij kunt aantonen dat je het bod dat je uitbrengt ook daadwerkelijk kunt lenen, geeft dat de verkopende partij natuurlijk zekerheid en dat vergroot je kansen. 

Financiële draagkracht

Om je hiermee te helpen, kunnen wij je voorzien van een zogenoemd Haalbaarheidscertificaat. De naam zegt het al: dit certificaat toont aan dat het bod dat je doet binnen jouw budget past, oftewel, dat je genoeg financiële draagkracht hebt voor de aankoop van je droomhuis! Op het certificaat staan uiteraard geen details of financiële gegevens die voor de verkoper niet relevant zijn. Het geeft de verkoper echter wél voldoende informatie die hem ervan kan overtuigen met jou de onderhandeling in te gaan.

Vaak beginnen mensen hun zoektocht naar een reeds bestaande woning. Ben jij ook op zoek en is het lastig een woning te vinden? Overweeg eens serieus om je in te schrijven voor een nieuwbouwproject. Er zitten veel voordelen aan een nieuwbouwwoning. We noemen er een paar. Geen overdrachtsbelasting, dus lagere kosten koper, dus meer aankoopbudget.

Nieuwbouw

Nieuwbouw is een degelijke investering; bij oplevering heeft de woning mogelijk al overwaarde. Ruimtes als keuken en badkamer kun je helemaal naar jouw wensen en ideeën inrichten.

En wat dacht je van de groene investeringen die je kunt doen, die zowel goed zijn voor het milieu als voor je portemonnee. En vanzelfsprekend kun je ook voor nieuwbouw het Haalbaarheidscertificaat prima inzetten, dus maak er vooral gebruik van!

Het hele proces
Als jij dit jaar gaat gebruiken om een nieuwe woning te kopen, begin dan nu vast met de financiële voorbereiding. Van kennismakingsgesprek tot de hypotheekaanvraag en van Haalbaarheidscertificaat tot het checken van de koopovereenkomst: wij helpen je bij het hele proces. En dat doen we onafhankelijk en dus objectief. Wij zijn immers niet gebonden aan een bank of andere belanghebbende.

Wij streven ernaar om jou aan je droomhuis te helpen met een hypotheek die zo perfect mogelijk past bij jouw budget en wensen voor de toekomst!

advertentie
advertentie