Van Vulpen is uitgegroeid tot een toonaangevende en snel groeiende onderneming
Van Vulpen is uitgegroeid tot een toonaangevende en snel groeiende onderneming Van Vulpen

De indrukwekkende projecten van Van Vulpen: ‘We doen het met elkaar, daar staan we écht voor’

21 september 2022 om 16:57 Zakelijk

GORINCHEM De ondergrondse infrastructuur die gas, water en elektra naar onze woningen, kantoren en industrieën leidt, wordt in grote delen van het land aangelegd door het Gorcumse bedrijf Van Vulpen. Dit Gorcumse bedrijf is daarnaast gespecialiseerd in gestuurde boringen, op plaatsen waar graven niet mogelijk is, onder rivieren of spoorlijnen door bijvoorbeeld. Of voor de ‘aanlandingen’ van windparken onder de duinen door. Een uitdagende en aansprekende werkgever!

door Matthijs Daniëls

Van Vulpen is in een bewogen markt uitgegroeid tot een toonaangevende en snel groeiende onderneming die dagelijks 650 mensen aan het werk heeft, waarvan meer dan tweehonderd in vaste dienst. Die groei zet zich voorlopig voort, want Van Vulpen heeft recentelijk weer een aantal grote, nieuwe contracten verworven. ,,Dit jaar alleen al hebben we ongeveer zestig mensen in dienst genomen’’, vertelt Remco Verkerk, hoofd P&O.

Dat is een behoorlijk indrukwekkend aantal in een tijd waarin goede mensen, zéker in de techniek, zo ontzettend gewild zijn. Van Vulpen slaagt daarin door het vertrouwen te geven aan jonge medewerkers en hen te laten doorontwikkelen. Maar ook door mensen met een hele andere achtergrond te interesseren voor de techniek en hen op te leiden tot bijvoorbeeld engineer, calculator of werkvoorbereider.

MET ELKAAR ,,Ervaring en een technische opleiding zijn belangrijk, maar nóg belangrijker is dat je je kunt vinden in onze kernwaarden’’, verklaart Remco Verkerk. ,,Wij zijn veilig, wij zijn energiek, wij zijn in verbinding, wij zijn procesgestuurd en wij zijn onderscheidend. Het procesgestuurd werken houdt bijvoorbeeld in dat elke actie in ons werk uitgeschreven is. Iedereen weet precies wat er wanneer gedaan moet worden. Dat helpt je ook snel je draai te vinden. Verder moet je het vooral leuk vinden om ergens deel van uit te maken. We doen het met elkaar, daar staat Van Vulpen écht voor. We hebben een platte organisatie waar iedereen elkaar kent en we ondernemen héél veel samen. Als dat je aanspreekt, dan voel je je snel thuis.’’

VAN KRAANMACHINIST TOT VOORMAN René van de Giessen kan erover meepraten. De jonge Werkendammer kwam bijna vier jaar geleden in contact met Van Vulpen toen hij door zijn toenmalige werkgever werd uitgeleend als kraanmachinist. Hij kon meteen in vaste dienst blijven, volgde een opleiding tot monteur en rondt momenteel zijn opleiding Technicus Gas af. In die korte tijd heeft hij zich opgewerkt tot voorman op de afdeling Projecten. Tot het einde van dit jaar werkt hij bijvoorbeeld met zijn ploeg aan het waarborgen van de ‘bedrijfszekerheid noodafvoerkoelwateruitlaatleiding’ tot einde levensduur van de kerncentrale in Borssele.

,,Wat fijn is aan het werken bij Van Vulpen: je spullen zijn altijd in orde. Je werkt met net gereedschap, nette bussen en als je suggesties hebt voor verbeterpunten wordt ernaar geluisterd, ook als je relatief kort in dienst bent. Ik ben in de eerste paar jaar snel gegroeid binnen het bedrijf en kan me ook blijven ontwikkelen. Dus ik zit hier voorlopig prima op mijn plek!’’

Het hoofdkantoor van Van Vulpen is gevestigd op bedrijventerrein Papland in Gorinchem en heeft, naast vestigingen elders in het land nog een tweede Gorcumse vestiging: aan de Stephensonweg. Meer informatie over openstaande vacatures bij Van Vulpen is te vinden op www.werkenbijvanvulpen.nl.

advertentie
advertentie