U zou dit jaar voor het eerst meegaan als loper bij de Roparun. Hoe kwam u op het idee om mee te gaan doen?
,,Mijn buren doen al jaren mee aan dit fantastische evenement om geld op te halen voor de ondersteuning van mensen met kanker. Toen mij afgelopen jaar gevraagd was om als loper te willen deelnemen, heb ik gelijk ja gezegd omdat ik nu zelf met deze vreselijke ziekte van dichtbij mee moet maken. Mijn vrouw heeft namelijk borstkanker en wordt hiervoor behandeld. Dat is voor mij een extra motivatie om me in te zetten voor het goede doel. Het gaat naar omstandigheid goed gelukkig, maar het is een heel lang traject."

Hoe slaan jullie je er als gezin – jullie hebben twee kinderen - doorheen?
,,We slaan ons er redelijk doorheen. Gelukkig hebben we oudere kinderen, die begrijpen wat het is. Het gaat met ups en downs en we krijgen heel veel steun van familie en vrienden. Het is gelukkig te genezen en ondanks alle acties en evenementen die er zijn, wordt er zoveel geld opgehaald dat we hier in Nederland gelukkig al heel ver zijn om zulke behandelingen uit te voeren door de specialisten in de ziekenhuizen. Zeker op borstkankergebied is er veel vooruitgang geboekt doordat we er met elkaar veel voor doen dat merken en horen we wel."

Is het een erg grote teleurstelling dat de Roparun niet doorgaat? 
,,Ik had graag deelgenomen, zeker omdat het mijn eerste keer had moeten worden. Maar het is nu niet anders - de gezondheid van de mensen gaat nu voor alles en we gaan ervanuit dat ik er volgend jaar bij mag zijn."

Loopt u al langer hard?
,,Ik kan wel zeggen dat ik een vrij fanatieke hardloper ben. Ik probeer elke week twee á drie keer te gaan en dan rond de acht tot tien kilometer per keer. Ik loop al vanaf mijn jongere jaren hard. Ik zou de marathon van Rotterdam 5 april voor de derde keer op rij de gelopen hebben, deze is nu verplaatst naar 25 oktober. Het gaat dan om de kwart marathon, dus 10,55 kilometer, maar zeer leuk om te doen en ook daar gaat het opgehaalde geld naar Kika, ook weer een zeer goed doel."

Wat voor gevoel geeft hardlopen u?
,,Het fijne is dat je het altijd kan doen als het je zelf uitkomt, je bent lekker in de buitenlucht en maakt zo je hoofd leeg. Zeker als je het in mijn situatie af en toe best druk hebt met je werk, dan is het heerlijk om zo'n rondje te rennen. Als ik eenmaal hardgelopen heb, dan voelt het als voldoening en heb ik meer energie. De passie voor sport heb ik altijd gehad, je lichaam moet in beweging blijven. Zeker nu ik wat ouder ben geworden, is het goed."