,,Omdat zelfdoders en verkeersslachtoffers niet besmettelijk zijn, eikel", zegt mijn brutale buurmeisje van 15, dat minstens 18 lijkt. Maar dat terzijde. "Daar hebben de beurzen en de economie geen last van", voegt zij schrander toe.

Omdat naast het hoesten in de elleboog ook het veelvuldig wassen van de handen wordt geadviseerd heeft de vader van het buurmeisje - buurman dus - bedacht een 'handenwasinrichting' te vestigen. Gewoon in de keuken. "Kunnen mensen uit Oost, op weg naar de stad of juist op de terugweg, even de handen kuisen a €1,00 per wasbeurt", zegt hij met een lepe knipoog. "Zeeppompje erbij en cashen maar." Het loopt behoorlijk storm. "En niet alleen uit Oost hoor, net zo goed tot Vuren aan toe." Buurmeisje zit onderwijl vlijtig mondkapjes te knippen uit twee versleten lakens. Die gaan straks voor €2,50 per stuk de deur uit. Eerst wassen hoeft niet, "want ik heb er alleen zelf tussen gelegen en ik heb toch geen Corona."

Buurmeisje - ze heet trouwens Hilde - vindt het wel "een beetje zielig" voor Paul uit Dalem. "Heeft die man, samen met een paar andere ijdele zonderlingen, zich uit de naad gesloofd om tot mooiste man van de wereld gekroond te worden - kijk hem daar staan met die sjerp - gaat alle aandacht niet naar hem maar naar Corona. Dramatisch toch. En ik vind hem helemaal niet mooi, veel te glad. En hij heeft spleetogen. Een beetje een engerd. Wie zaten er eigenlijk in de jury?"

En ook Bianca, die haar Rutger tussen de schappen van de Jumbo ten huwelijk vroeg, kan Hilde niet bekoren. "Ik heb tegen mijn vriend gezegd: als jij mij dat flikt, bij de Jumbo of de Action of de weetikveel, dan loop ik zo de zaak uit en wil ik je nevernooit meer zien. Duidelijk?" Hij begreep het wel. Hilde is niet zo. En dat vind ik dan wel weer mooi van het buurmeisje.

Jos Huibers - jos.huib@icloud.com