,,Het lijkt op het televisieprogramma Expeditie Robinson”, vertelt Meghan Schenau over het initiatief. ,,De basisschoolperiode zit er bijna op voor alle leerlingen van groep 8. Wat een bijzonder jaar hebben ze achter de rug. Wij kunnen ons voorstellen dat er door de coronacrisis diverse feestjes, vieringen en kampen in het water zijn gevallen. Dat is echt sneu. Ook wij vinden dit heel erg jammer voor de kinderen en hebben hier iets op bedacht: de Cariba Expeditie.”

Kinderen kunnen in ieder geval rekenen op allerlei proeven met hun klas. ,,In de stijl van Expeditie Robinson hebben wij allerlei proeven bedacht. Deze worden op de bootcampbaan of in het buitenbad van ons zwembad uitgevoerd en de kinderen zullen allemaal een bandana krijgen zodat ze weten in welk team ze thuishoren, net als in het bekende televisieprogramma. Het wordt een middag vol uitdagingen op het land en in het water. Zoals bijvoorbeeld de befaamde eetproef en een botenrace. Na een actieve middag is het tijd voor het samensmeltingsdiner. Het laatste diner samen voordat het avontuur van de middelbare school kan beginnen, inclusief marshmallows roosteren op een vuur. Na het samensmeltingsdiner kunnen de juffen en meesters de groep eventueel nog toespreken, of nog een leuke quiz of lied voordragen. Daarna kan er nog een laatste sprong in het buitenbad gemaakt worden. Alle kinderen gaan naar huis met mooie herinneringen en een groepsfoto. Zo kunnen ze het jaar samen afsluiten. Prettige bijkomstigheid voor ons is dat scholen ons op deze manier steunen, want ook wij hebben het moeilijk in deze tijd. Mocht het een succes zijn, dan willen we de Cariba Expeditie volgend jaar weer aanbieden.”

Scholen kunnen zelf aangeven of en wanneer ze de activiteit willen doen. In ieder geval op vijf data in juli kunnen zij terecht in het zwembad voor de Cariba Expeditie, die maar liefst zes uur duurt.

door Eline Lohman