Melissant hoorde zaterdagavond laat over de besmetting van de 49-jarige vrouw uit Nieuwendijk. ,,Toen ik zag dat Karel van Hengel (directeur publieke gezondheid, red.) mij belde, wist ik gelijk: dit is niet oké. Bij het horen van het nieuws heb ik direct de crisisorganisatie geïnformeerd. Nu komt het heel dichtbij, dacht ik."

Als lid van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid houdt burgemeester Melissant nauw contact met de andere betrokken instanties. Zij is erg te spreken over de samenwerking onderling en spreekt haar vertrouwen uit over de diverse hulpdiensten. ,,De communicatie onderling is erg goed. De diverse instanties doen war er van ze verwacht wordt. Dat gaat echt heel goed. Daar ben ik enorm trots op. Vooralsnog is er dan ook geen reden om als gemeente verdere actie te ondernemen. De instanties doen wat ze moeten doen."

De afgelopen dagen heeft de gemeente Gorinchem nog weinig maar bezorgde burgers aan de lijn gehad met vragen over het coronavirus. Melissant beseft wel dat daar nu, na de bekendmaking van dit nieuws vanuit het Beatrixziekenhuis , verandering in kan komen. ,,Ons klantcontactcentrum is daar op voorbereid en verwijst de mensen door naar de juiste instanties."

Ook houdt de gemeente de gemoedstoestand van haar burgers goed in de gaten. Ze doet dit onder andere door social media goed te monitoren. ,,Zodra we merken dat mensen zich echt zorgen maken, zorgen we ervoor dat we daar met de juiste informatie op inspelen. Ik ben niet alleen de burgemeester, maar ook een 'burgermoeder' die onrust en zorgen zoveel mogelijk weg wil nemen bij haar burgers. Dat doe ik onder meer door te laten zien dat ik er bij ben."

Wie vragen heeft over de sluiting van het ziekenhuis en de gevolgen voor bezoekers, patiënten en medewerkers kan contact opnemen met de zorglijn van het Rivas: 0900 - 8440.

Voor alle vragen over Corona kan men terecht bij het informatienummer 0800 – 1351.

Voor vragen over het coronavirus lees ook 'Wat doet de regio