Robotarm voor Da Vinci College

26 feb, 16:22

DORDRECHT Op het Leerpark in Dordrecht overhandigde directeur Adriaan Broere van Valk Welding onlangs een hypermoderne robotarm aan het techniek onderwijs van het ROC Da Vinci College.

De Techman, zoals de robotarm in de markt wordt gezet, is een van de nieuwste producten van de innovatieve onderneming uit Alblasserdam. Sectordirecteur Jan Lokker nam de robotarm in aanwezigheid van studenten en docenten aan. ,,Deze robotarm is wederom een prachtig voorbeeld van een gezamenlijke investering in de werknemers van de toekomst. Dankzij moderne producten en machines uit het bedrijfsleven kunnen wij ons onderwijs up-to-date houden en afgestudeerden afleveren die qua kennis en vaardigheden direct terecht kunnen op de arbeidsmarkt."

De nieuwe aanwinst, de Techman Robot, heeft een plaats gekregen op het moderne besturingsplein in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht. Deze robot is ideaal voor het onderwijzen van studenten Mechatronica en Middenkader Engineering.

,,Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, je moet zorgen dat je meegaat in die stroom.", vertelt Adriaan Broere. ,,Als technische onderneming is de knowhow van onze mensen voor ons erg belangrijk. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen. Daarom kiezen wij ervoor om te investeren in onze mensen en in middelen in het onderwijs. Laatst heeft Da Vinci voor een aantal van onze vaste medewerkers een meerdaagse lascursus verzorgd. Nu werken wij mee aan de levering van hypermodern onderwijsmateriaal. Door samen te werken worden we beiden beter."

Toegepaste Innovaties voor Maritieme Automatisering. De levering van de Techman Robot aan het Da Vinci College is mede mogelijk gemaakt door TIMA, dat subsidie ontvangt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) met steun van het Rijk en de provincie Zuid-Holland.