GroenLinks zoekt genomineerden GroenLintje

23 feb, 11:55


GORINCHEM De fractie van GroenLinks Gorinchem gaat op 11 maart weer het GroenLintje uitreiken in Gorinchem. Deze onderscheiding is bestemd voor Gorcumers (particulieren, instellingen of bedrijven) die op een positieve manier bijdragen aan groen en/of milieu in de stad.
In Gorinchem zijn gelukkig veel mensen die zich inzetten voor natuur, groen en milieu! GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere en duurzame gemeente en zet graag anderen die dat ook belangrijk vinden in het zonnetje.

,,Er zijn veel verschillende nominaties mogelijk. Je kunt denken aan mensen die op een duurzame manier ondernemen in onze stad," vertelt fractievoorzitter Rutger van Breemen, ,,of aan mensen die in de wijk vuil opruimen of nestkastjes ophangen." In voorgaande jaren ging het GroenLintje o.a. naar Bloemist Distel en Mirt, Gerda Passe en de leerlingen van de Kleine Wereld. In 2016 won Stadsvogeladviseur Johan Sterk een ere-GroenLintje voor al zijn inzet voor de natuur in Gorinchem

Door wie deze winnaars opgevolgd zullen worden is aan de Gorinchemmers. Net als voorgaande jaren wil GroenLinks elke Gorinchemmer de kans geven om iemand te nomineren voor deze prijs. De winnaar van het GroenLintje 2018 ontvangt 11 maart in de GroenLinksWinkel een onderscheiding.

Wie suggesties heeft voor het GroenLintje kan dit doorgeven via r.v.breemen@gorinchem.nl. Nomineren kan tot 4 maart.