Eline en Danny geven ondernemers de kans om hun producten te verkopen.
Eline en Danny geven ondernemers de kans om hun producten te verkopen. Ria Scholten

Dots. Conceptstore gaat open

1 mrt, 10:43

45 ondernemers onder één dak

Ria Scholten

GORINCHEM Het winkelaanbod in het stadshart wordt zaterdag 3 maart uitgebreid met een bijzondere nieuwkomer. Op die dag opent Dots. Conceptstore aan de Langendijk 18 de deur. Eigenaresse Eline Onvlee en haar partner Danny Rijnberg: ,,Wij geven 45 ondernemers de kans om hun producten te presenteren én te verkopen. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in de kidscorner, foodstore en mancave. Wie op zoek is naar bijvoorbeeld woondecoraties, sieraden, stationary of modeaccessoires is bij ons eveneens aan het juiste adres."

,,Na acht jaar in de kinderopvang te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Eline. ,,Ik was altijd al creatief bezig. Hierbij kun je denken aan het maken van sieraden en het decoreren van keramiek. Ik heb er weleens aan gedacht om een plekje in een conceptstore te huren en nu heb ik er zelf een. De wens om zelfstandig ondernemer te worden was al langer aanwezig. Uiteindelijk hebben we ons plan om een conceptstore te openen kenbaar gemaakt op Facebook en Instagram. Tot onze verrassing stroomden de aanmeldingen binnen. We hebben nu zelfs een reservelijst."

,,Op het moment dat zich voldoende belangstellenden hadden aangemeld hebben we serieus werk gemaakt van dit pand. Met medewerking van de verhuurder hebben we het helemaal opgeknapt. We hebben gekozen voor een industriële en rustige uitstraling, waardoor de verschillende collecties optimaal tot hun recht komen. Op de stellingen na heb ik samen met mijn vader al het meubilair zelf gemaakt. Centraal punt in de ruimte is de tafel van steenschot, waar kan worden genoten van een kopje koffie of thee. De zijwand van het pashokje is gemaakt van een oude boerderijdeur, die we uit een afvalcontainer hebben gevist."

In de aanloop naar de opening komen er iedere dag ondernemers langs om hun plekje in de winkel in te richten. Danny: ,,De een huurt een hele kast, de ander kiest voor één plank of zelfs een haakje. De aanboden producten voldoen aan de door ons gestelde kwaliteitseisen. Zo vindt de klant hier een aantal grotere merken, zoals de babyartikelen van A little lovely company, tassen van Zebra en stationary van MIEKinvorm. Het zijn met name de kleinere ondernemers die het leuk vinden om hun zelfontworpen producten bij ons te verkopen. We streven naar een maximale diversiteit en dat maakt een bezoek aan onze store extra leuk. We verheugen ons op de opening. De eerste 40 klanten, die 10 euro of meer besteden, ontvangen een goed gevulde goodiebag. Het merendeel van de ondernemers heeft er een bijdrage aan geleverd in de vorm van een cadeautje of een kortingscoupon."

Eline is blij met de steun van Danny. ,,Hij regelt de financiële zaken en is op woensdag in de store aanwezig. Op die dag zal ik zeker weleens langs komen met onze dochtertjes van drie en negen maanden. Graag wil ik mijn ouders bedanken voor hun hulp. Zonder hen zouden we deze enorme klus niet hebben geklaard." Dots. Conceptstore is op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 10.00 tot 21.00 uur en op koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.dotsconceptstore.nl, Facebook en Instagram.