Afbeelding
Tim Hartman

Uitslagen

26 feb, 16:13

Arkel stoot Unitas (za.) van de troon

Tim Hartman

t@TimHartman09

REGIO Een héél succesvol weekend voor de regionale ploegen. Kozakken Boys, Schelluinen en Herovina zagen hun wedstrijden afgelast worden. Van alle overige ploegen verloor er slechts eentje: Unitas (za.). Dat kostte de ploeg van coach Hans Bos meteen de koppositie.

De wedstrijd van Kozakken Boys, uit tegen De Treffers, ging dit weekend niet door. De wedstrijden van eersteklassers Unitas (zo.) en GJS wel. Unitas won op eigen veld eenvoudig van Poortugaal. Het werd 3-0 door goals van Pascal van Delden (tweemaal) en Daniël Alexander.

Ook GJS won afgelopen weekend. Sliedrecht, nummer drie van de eerste klasse, werd op Sportpark Dalem met 2-1 verslagen. Meer over die wedstrijd, dinsdag in De Stad Gorinchem.

Tweedeklassers SVW en Woudrichem waren ook content met hun uitslagen van dit weekend. SVW hield op eigen veld koploper Almkerk heel knap op een 1-1 gelijkspel. Almkerk speelde eerder dit seizoen pas vier keer gelijk, verder werd alles gewonnen. SVW diende de ploeg bovendien pas het achtste tegendoelpunt toe.

Woudrichem boekte een héél belangrijke overwinning op bezoek bij Hardinxveld. Het werd 1-4 voor de Vissenkoppen, waardoor de ploeg van coach Leon Elands zes punten losstaat van de gevarenzone.

Derdeklassers Vuren en Sleeuwijk kwamen wel in actie dit weekend, waar Schelluinen en Herovina hun wedstrijden afgelast zagen worden. Vuren sprokkelde een knap punt op bezoek bij Groote Lindt, terwijl Sleeuwijk met 4-2 won van laagvlieger BLC.

In de vierde klasse vierde Arkel een feestje. Koploper Unitas (za.) verloor met 4-1 van Groot-Ammers, waardoor Arkel middels een 3-1 winst op Well de koppositie in de vierde klasse D heeft overgenomen. De ploeg van Richard Smaal staat nu één punt boven die van Hans Bos. SVS'65, de derde ploeg uit de regio in die vierde klasse, won ook. Kerkwijk werd met 3-2 naar huis gestuurd.

ALLE UITSLAGEN:

Eerste klasse: Unitas (zo.) – Poortugaal 3-0, GJS – Sliedrecht 2-1

Tweede klasse: Hardinxveld – Woudrichem 1-4, SVW – Almkerk 1-1

Derde klasse: Groote Lindt – Vuren 3-3, Sleeuwijk – BLC 4-2

Vierde klasse: Arkel – Well 3-1, Groot-Ammers - Unitas (za.) 4-1, SVS'65 – Kerkwijk 3-2