John van de Reijt: 'Van de Reijt is al zestig jaar een begrip en dat blijft zo'
John van de Reijt: 'Van de Reijt is al zestig jaar een begrip en dat blijft zo' Tim Hartman

Zelfde winkel, nóg meer service

10 september 2018 om 11:32

Van de Reijt in zee met Bike Totaal Groep

GORINCHEM Van de Reijt Fiets & Lifestyle is sinds vorige week zaterdag officieel omgedoopt tot Bike Totaal Van de Reijt. De fietsenwinkel van John van de Reijt is een samenwerking aangegaan met de Bike Totaal Groep om de consument in Gorinchem en omstreken nóg beter van dienst te kunnen zijn.


door Tim Hartman

Wie de fietsenwinkel aan de Kwekelstraat binnenloopt, zal er op het eerste gezicht weinig van merken. Maar Van de Reijt Fiets & Lifestyle gaat voortaan toch echt door het leven als Bike Totaal Van de Reijt. Wat er verandert? Niet zoveel, zo legt John van de Reijt uit. ,,Van de Reijt is al zestig jaar een begrip en dat blijft zo. De service wordt wel nóg verder verbeterd."

,,We willen gewoon dezelfde winkel blijven", vertelt Van de Reijt. ,,Wij hebben onze eigen koppigheid en ideeën over hoe wij onze klanten willen benaderen en willen ons niet laten voorschrijven hoe wij iets moeten doen. We willen voorkomen dat mensen in de winkel komen en ineens een heel andere service krijgen dan ze van ons gewend zijn", zo vertelt Van de Reijt. En wat dat betreft kan Van de Reijt zijn klanten geruststellen. ,,Het gevaar is natuurlijk dat je dingen in een landelijk concept giet en er te weinig rekening wordt gehouden met de plaatselijke wensen. Wij kunnen zelf als geen ander bepalen welke behoeftes er zijn en welke niet. En dat blijft zo. Bike Totaal Groep zorgt wel voor bepaalde faciliteiten, zoals exclusieve assortimenten."

SERVICEPAS Van de Reijt is zeer content met de servicepakketten die hij nu via Bike Totaal aan zijn klanten kan aanbieden. Vooral de communicatie richting de klanten wordt sterk verbeterd. ,,Mensen met een servicepas worden op de hoogte gehouden van de status van hun fiets. Als het tijd is voor een servicebeurt wordt dat automatisch gecommuniceerd. Mensen kunnen dan zelf een servicebeurt inplannen op een moment dat het hen uitkomt. Dat is een mooie interactie met de klant, die automatisch plaatsvindt."

Een ander fraai voordeel is de mogelijkheid van vijf jaar garantie op elektrische fietsen. ,,Een elektrische fiets is een dure aanschaf. Met een vijfjarig garantieplan kunnen mensen met zorgeloos elektrisch fietsen zonder hoge kosten als de accu of motor het eens begeeft."

LANDELIJK Bike Totaal heeft met zo'n 150 winkels door heel Nederland een uitstekende landelijke dekking. ,,Dat heeft als voordeel dat de servicepassen door heel Nederland bekeken kunnen worden. Als je op fietsvakantie bent en er is iets aan de hand met de fiets hoef je niet meer te wachten tot na de vakantie. Je kunt dan terecht bij een van de andere Bike Totaal winkels in Nederland. Ook cadeaubonnen kunnen overal ingewisseld worden."

Mensen die nog een servicepas hebben van de reeds gesloten Bike Totaal Gorinchem aan de Marinus Spronklaan kunnen ook voortaan terecht bij Van de Reijt.

Verder blijft Van de Reijt vooral Van de Reijt. Met alles voor de fietsvakanties en ook voor de sportieve fietser blijft het aanbod zeer ruim. ,,Alles waar Van de Reijt zich in onderscheidde, blijft onverminderd bestaan", besluit Van de Reijt.