GKVEnomics vergeet te scoren

10 september 2018 om 13:47

GORINCHEM GKVEnomics heeft zaterdag 8 september de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe korfbalveld-seizoen door te weinig scorend vermogen verloren van Swift in Middelburg met 21 - 15 na een 10 - 8 ruststand.

Met Ismay Bussing, Suzanne Kuipers, Niels Huisman en Ferry Gruijters als nieuwe basisspelers liet het Gorcumse achttal het eerste kwartier goed spel zien, met secuur en geduld opgezette aanvallen.Uit een prachtige combinatie scoorde Niels Huisman direct 0 - 1 en zorgden Nienke van der Weijden met een schot, Ferry Gruiters via een strafworp en Mats den Besten voor een 1 - 4 voorsprong. De thuisploeg kwam er beter in en kwam terug tot 3 - 4.
Wederom was het Nienke van der Weijden via een schot en Suzanne Kuipers, na afvang van Niels Huisman die de stand naar 3 - 6 tilden. Swift ging aanvallend beter draaien resulterend in 6 - 6. De goed spelende Ismay Bussing scoorde fraai 6 - 7, maar daarna pakte Swift hetinitiatief over en kwam op een 9 -7 voorsprong. Mats den Besten scoorde kort van rust van afstand nog 9 - 8 maar Swift had het laatst woord 10 - 8.

In de tweede helft verliepen de GKVEnomics aanvallen stroever. Spits Kevin van Beest werd bij 11 - 9 aanvallend gebracht.
Swift toonde echter overall via zowel de broers / spitsen Gillissen als de zussen Zuidweg over meer scorend vermogen te bezitten en in combinatie met een sterke rebound liep de ploeg uit Middelburg via 15 - 11 uit naar 20 -14. Bij GKVEnomics was de rust en overleg uit de aanvallen verdwenen en speelde leverde het geforceerde aanvalsspel Swift in de kaart.

Zaterdag 15 september speelt GKVEnomics thuis op Molenvliet tegen Nieuwerkerk. Aanvang 15.30 uur.