Bert Hoftijzer vertelde over de ontwikkelingen op het gebied van pvc vloeren.
Bert Hoftijzer vertelde over de ontwikkelingen op het gebied van pvc vloeren. Ria Scholten

Nieuwste woontrends bij Berg & Berg

21 november 2018 om 16:30

Geel, groen, taupe, beige en natuurtinten bepalen de sfeer in de woning

GORINCHEM De showroom van Berg & Berg Gorinchem aan de Westwagenstraat 25 heeft in de afgelopen weken een nieuwe uitstraling gekregen. Alle bestaande pvc vloeren zijn vervangen door een eigentijdse versie, waardoor de klant nu ook in deze productgroep kan kennismaken met de allernieuwste kleuren en trends.

door Ria Scholten

In de showroom geeft het visgraatmotief aan de recent gelegde pvc vloer een chique uitstraling. Het antracietkleurige vaste tapijt sluit er naadloos bij aan. ,,Veel klanten kiezen tegenwoordig voor een pvc vloer, die een natuurlijke uitstraling heeft en in heel veel uitvoeringen leverbaar is", vertelt eigenaar Bert Hoftijzer. ,,Je kunt kiezen voor een visgraat of betonlook, maar ook voor een vloer met een moderne of klassieke uitstraling. De ontwikkeling van dit mooie product staat niet stil. Zo is pvc tegenwoordig vrijwel niet van echt te onderscheiden. Het materiaal is bovendien bijzonder onderhoudsvriendelijk en slijtvast en daardoor een prima keuze voor een woning, maar ook voor een kantoorpand of winkel. Verder kan ik melden dat de vraag naar hoogpolig tapijt weer toeneemt. Van dit materiaal kunnen we ook een fraai karpet op maat laten vervaardigen. Een afwerkrand van bijvoorbeeld katoen of leer zorgt voor de finishing touch."

Bert vertelt verder: ,,Zoals bij velen al bekend zijn wij tevens Luxaflex Inspiration Dealer. Wie zelf wil ervaren wat er op het gebied van binnenzonwerking mogelijk is doet er goed aan een bezoek te brengen aan onze Luxaflex shop. Dat wij Sunway Ster Dealer zijn, komt in de winkel eveneens duidelijk tot uitdrukking. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de belevingswand met zes verschillende producten, die een beeld geven van de mogelijkheden die dit merk te bieden heeft. En dan is er ons eigen merk NL-Label met kwalitatief uitstekende producten, die ook nog eens goed betaalbaar zijn."

De kleuren geel en groen bepalen dit najaar het modebeeld en zijn ook terug te vinden in de woninginrichting. Daarnaast blijven de taupe- en beigetinten onverminderd populair. Ook op het gebied van overgordijnen, inbetweens en kamerhoge vitrage en overgordijnen zijn alle collecties weer helemaal up-to-date. Bert: ,,De klant vindt hier bekende merken als Ploeg en Kendex. Sfeer en luxe zijn de sleutelwoorden. De vraag naar fraaie, ruimvallende gordijnen met daarop afgestemde confectioneermethodes, zoals de wave plooi neemt toe. Een uitgekiende combinatie van runners, gordijnband en gordijnhaakjes vormt dan, in combinatie met een speciaal daarvoor ontwikkeld ophangsysteem, de basis voor een strak gordijn."

,,Als binnenhuisadviseurs nemen we alle tijd om de woonwensen, praktische eisen en persoonlijke smaak van de klant te vertalen in een advies op maat. We bieden het totale plaatje en willen voor onze klanten alles tot in detail regelen."