Nieuw in de Artoteek: werk van Herman Brood.
Nieuw in de Artoteek: werk van Herman Brood. Herman Brood

Open Dag in Artoteek en museum

20 november 2018 om 14:57

HvI-partners bieden feestelijk programma

GORINCHEM Artoteek en het Gorcums Museum vieren zaterdag 24 november samen met de partners van het Huis van Inspiratie de jaarlijkse Open Dag. Er is een feestelijk programma met tal van activiteiten, muziek en aanbiedingen. Alles speelt zich af op de Grote Markt 17 (locatie museum). De toegang is de hele dag, van 10.00 tot 17.00 uur, gratis. Iedereen is van harte welkom.

Bezoekers worden onthaald met koffie en taart en kunnen genieten van live muziek door De Giesser Wildevrouwen en de Boezem Boys. Rond de expositie 'De smaak te pakken' (over voedsel in de kunst) zijn diverse activiteiten. Esther Derkx demonstreert chocoladezeefdrukken op borden en tegels en ecologisch kunstenaar Angelique van der Valk toont haar groentekleur-lab. Kunsthistorica Fleur Dérogée houdt om 14.30 uur een lezing over eten in de kunst en neemt je mee in een culinair-kunstzinnige reis.

Ook zijn er presentaties van de partners van het Huis van Inspiratie, zoals 'De Boom van Tolerantie' en pizza's bakken door de LimonadeBrigade. Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. Zij kunnen spelen in het 'DOELAB' of zich laten grimeren en een mooi cadeautje kiezen uit de grabbelton.

Voor bezoekers van de Artoteek zijn er allerlei extra's. Zij krijgen een gratis lot met kans op mooie prijzen waaronder het nieuwste kookboek van Ronald Giphart. Nieuwe abonnees krijgen een welkomstgeschenk of kunnen drie maanden gratis lenen. De Artoteek presenteert ook haar nieuwe kunstwerken van onder anderen Herman Brood, Corneille en Klaas Gubbels.

Het volledige programma van de Open Dag is te vinden op www.artoteekgorinchem.nl of www.gorcumsmuseum.nl.