Sleeuwijk viert feest na de periodetitel in de derde klasse D.
Sleeuwijk viert feest na de periodetitel in de derde klasse D. Jan Noorlandt

Sleeuwijk en Arkel periodekampioen

19 november 2018 om 15:58

REGIO Twee clubs in de regio pakten afgelopen zaterdag de titel in de eerste periode. Arkel in de derde klasse C en Sleeuwijk deed dat in de derde klasse D. Daarmee zijn die twee ploegen al verzekerd van een plek in de nacompetitie.


door Tim Hartman

Sleeuwijk had zaterdag op het eigen Sportpark de Roef genoeg aan puntje tegen Asperen om Everstein voor te blijven in de derde klasse D. Er kon zelfs nog een kleine nederlaag geleden worden. Arkel werd in nek gehijgd door liefst zes clubs die ook nog op hun kans loerde in de derde klasse C.

Sleeuwijk had het bijzonder lastig tegen laagvlieger Asperen, dat dit seizoen pas één keer won. Pasqualle Verwoerdt zorgde er echter persoonlijk voor dat een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 overwinning. Zijn tweede goal viel pas diep in blessuretijd.

Arkel had het niet veel makkelijker met De Zwerver. In Kinderdijk was een goal van Sander Dekkers voldoende om een 0-1 zege te noteren. Bij De Zwerver vonden ze die goal massaal buitenspel, maar scheidsrechter Duzdüsen keurde de goal vlak voor rust goed.

TWEEDE DIVISIE Het huwelijk tussen Kozakken Boys en coach Jasper de Muijnck kwam afgelopen week tot een einde. De opvolger van Danny Buijs gaf te kennen dat het hem niet meer lukt om zijn voetbalvisie op de ploeg over te brengen. De Werkendamse club stond tot zaterdag dertiende in de Tweede Divisie en dat is geen rangschikking die ze de laatste jaren gewend zijn in Werkendam. Michel Langerak volgt De Muijnck in elk geval tot de winterstop op. Zaterdag zat hij in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht nog niet op de bank. Desondanks won Kozakken Boys wel. Barendrecht, dat in puntenaantal gelijkstond, werd met 4-0 verslagen. Ahmed El Azzouti (tweemaal), Jeffrey Rijsdijk en Mats van Huijgevoort zorgden voor de goals. Het was de allereerste thuisoverwinning van het seizoen voor Kozakken Boys.

HOOFDKLASSE Unitas (zo.) pakte vorige week de periodetitel in de Hoofdklasse en stond zondag tegenover de club die de nodige wraakgevoelens had. Gemert verloor vorige week namelijk van UDI'15, waardoor niet Gemert maar Unitas de periodetitel in de wacht sleepte. Bij rust had dat wraakgevoel een behoorlijke stempel op de tussenstand gedrukt. Unitas keek tegen een 4-0 achterstand aan. Coach Rick Adjei moest het door een schorsing met lede ogen vanaf de tribune aanzien. Hij zag dat zijn ploeg na rust de schade beperkte en via Pascal van Delden de eer redde: 4-1.

EERSTE KLASSE C GJS verkeert niet in beste doen. Na een 2-6 nederlaag tegen Almkerk en een 5-0 nederlaag tegen Heerjansdam kreeg de ploeg van coach Cees Lagendijk ook afgelopen zaterdag een ongenadig pak slaag. Titelfavoriet Sportlust'46 was met 6-0 te sterk. De belangrijke weken voor GJS breken nu aan. Na Nieuw-Lekkerland volgende week volgen de vier ploegen die direct boven GJS staan: GRC'14 (thuis), Geinoord Nieuwegein (uit), WNC (thuis) en LRC (thuis).

TWEEDE KLASSE F Woudrichem streed zaterdag mee om de periodetitel in de tweede klasse F. Een eventuele titel was wel afhankelijk van andere velden, maar daar hoefden de Vissenkoppen na afloop niet meer naar te kijken. Op bezoek bij Drechtstreek werd namelijk met 2-1 verloren. Dat betekent dat de ploeg van coach Piet Saaman een pas op de plaats maakt en nu vijfde staat.

DERDE KLASSE C Zoals gezegd pakte Arkel de periodetitel in de derde klasse C, maar ook Schelluinen, SVW en Unitas kwamen in actie. Schelluinen strijdt na een 1-2 winst op De Alblas nog altijd bovenin mee. De ploeg van coach Philip den Haan staat één punt achter Arkel. Op één punt van Schelluinen volgt SVW, dat een sensationele comeback maakte op bezoek bij Streefkerk. Bij rust keken de streepjes tegen een 3-0 achterstand aan. Pas in de 73ste scoorde Mike Venderbos de 3-1, waarna Michel Vinken in de 84ste minuut 3-2 maakte. Wonderwel ging de winst alsnog naar SVW. in de 91ste en 94ste minuut waren het Hicham Farhou en Musab Abdirahman die de Houdini-act completeerde: 3-4.

Unitas (za.) verloor voor de zesde keer op rij. Het nog altijd ongeslagen Ameide was op de Sportpark Molenvliet met 1-2 te sterk.

DERDE KLASSE D Sleeuwijk vierde feest, maar ook bij Vuren was er reden tot lachen. Op bezoek bij SV Capelle werd er met liefst 1-5 gewonnen. De formatie van Ron Vlot pakte daarmee na drie nederlagen weer eens een driepunter.

VIERDE KLASSE D De Spijkse mannen van SVS'65 belandden zaterdag ook in een periodetitelfeestje. Echter niet voor zichzelf. De ploeg van coach José van de Ven ging op bezoek en verloor met 3-2. Dat was voor Brakel voldoende resultaat om de eerste periodetitel te pakken. Herovina was met 5-1 veel te sterk voor hekkensluiter RKSVC.

UITSLAGEN Kozakken Boys - Barendrecht 4-0; Gemert - Unitas (zo.) 4-1; Sportlust'46 - GJS 6-0; Drechtstreek - Woudrichem 2-1; De Zwerver - Arkel 0-1, De Alblas - Schelluinen 1-2, Streefkerk - SVW 3-4, Unitas - Ameide 1-2; Sleeuwijk - Asperen 2-1, SV Capelle - Vuren 1-5; Brakel - SVS'65 3-2, Herovina - RKVSC 5-1