Brainstormen over Banneweg

19 november 2018 om 11:56

'Het moet geen Newtonweg 2.0 worden'

GORINCHEM Op een kaart worden memo's geplakt en met vilstiften gekrast. Moeten die bufferruimte en inrit nu wel of niet worden behouden? ,,Als we dit doen wordt er een middelvinger naar fietsers opgestoken", wordt op één van de suggesties geantwoord. ,,Geen Newtonweg 2.0", wordt er ook opgeschreven. Een ander stoort zich weer aan geluidsoverlast van al die auto's.

door Kevin de Bruin

Tijdens de raadsvergadering van 15 november is de nodige aandacht gegaan naar de herinrichting van de Banneweg. Na eerst een korte inleidende presentatie verplaatste iedereen zich al snel naar een andere zaal. Hier waren drie tafels uiteengezet met kaarten van de beruchte weg. Aanwezigen konden vervolgens met stiften en memoblaadjes aan de slag om suggesties te geven hoe fileproblemen en onveilige verkeerssituaties op de Banneweg kunnen worden opgelost.

Op deze manier probeert de gemeenteraad zoveel mogelijk input te verzamelen wat er nu allemaal moet worden verbeterd aan die Banneweg. Eerder ging de raad al het gesprek aan met het Beatrixziekenhuis, winkeliersvereniging Piazza Center, de Fietsbond en ondernemersvereniging Hartje Gorkum. Volgens Koen van Neerven, senior beleidsadviseur verkeer, zullen ideeën die tijdens verschillende gesprekken zijn aangedragen, de basis vormen voor een conceptontwerp dat begin volgend jaar aan de gemeenteraad zal worden getoond. De raad keurt het dan goed of af.

Op het moment is er wel één duidelijk plan: er komt eind volgend jaar een grootschalig onderhoud aan het asfalt van de weg. Van Neerven: ,,De weg zakt morgen niet in, maar het asfalt moet wel worden vernieuwd." Er zijn al vernieuwingen aan de weg uitgevoerd, maar dit is volgens hem niet voldoende. Er zou zijn geadviseerd om 9 centimeter van het asfalt af te halen en opnieuw te leggen. ,,Dat is ontzettend fors. Asfalt bestaat uit drie lagen en twee van de drie lagen moeten dan worden verwijdert." Volgens van Neerven zal dit veel geld gaan kosten. ,,Maar als we toch bezig zijn, kunnen we goedkoper een extraatje bieden." Er is een bedrag van 1 miljoen gereserveerd.

De meningen zijn verdeeld hoe snel het geld mag rollen. Niet iedereen is ervan overtuigd dat het probleem direct op wordt gelost als je de Banneweg zelf aanpakt. ,,Toen de Concordiaweg was afgesloten, merkten we dat het veel rustiger was op de Banneweg", merkt Van Neerven op. Everdien Hamann van Gorcum Actief merkt op dat het toen herfstvakantie was en dat het daarnaast op andere plekken in Gorinchem juist weer drukker was. Uiteindelijk wil de oppositie dat de plannen van de Banneweg onderdeel worden van een Gorinchems mobiliteitsplan die volgend jaar op poten wordt gezet.

,,Ideeën die vandaag zijn geboren, moeten ook direct een voeding vormen voor deze mobiliteitsvisie", geeft Van Neerven aan. Tijdens de vergaderingen is veel besproken over de doorstroom van auto's, maar door aan de slag te gaan met de suggesties die deze avond zijn gegeven, komen ook andere groepen aan bod. ,,Voor fietsers en voetgangers moeten we ook een kwaliteitsslag maken."