21 november 2018

19 november 2018 om 14:36

Gorinchem

[Woezel en Pip
[14:00 Haarstraat 64
Op woensdag 21 november speelt Dromenjager de familiemusical (2+) Woezel en Pip Op zoek naar de Rommelpiet. De voorstelling begint om 14.00 uur in Theater De Vijf Zinnen.

22 november 2018

[Apple bijeenkomst
[13:30 Dukatenplein 2
Op donderdagmiddag 22 november zijn iPhone en iPad gebruikers om 13.30 uur welkom in de Rozenobel, Dukatenplein 2. Op uitnodiging van de Seniorenacademie van HCC vertelt een vrijwilliger van apple.hcc.nl hoe je veel meer kunt doen met iOS 12 op je iPhone en iPad en is er ook een live demo van de nieuwste iPhone Xr. Wel interesse maar kun je deze dag niet komen? Bekijk de tiplijst via apple.hcc.nl

[Hoe overleef ik mijn puber?
[20:00 Zusterstraat 19
Alle opvoeders van een puber zijn van harte welkom in het 'PuberCafé voor ouders van pubers' op donderdag 22 november. Het PuberCafé is een initiatief van ouders en professionals in en rond Gorinchem en verbonden aan de LimonadeBrigade. Pubers opvoeden vraagt om vele vaardigheden, want het leven met een puber kan soms best een uitdaging zijn.

23 november 2018

[Winnares AKF in theater 't Pand
[20:30 Korenbeurs 3
Met ons goeie gedrag dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens. In Patroon tilt Daniëlle de naald op en brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Een avond vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes. Daniëlle vertelt een goed verhaal over de worsteling in haar leven. Ze wordt daarin begeleid door Peer Thielen op gitaar die effectief en dienstbaar de blues laat klinken.

[Pakje Kunst Event
[12.00 Kruisstraat en Haarstraat
Zaterdag 24 en zondag 25 november is er een Pakje Kunst Event in de Kruisstraat en Haarstraat in Gorinchem. Het event is beide dagen vanaf 12.00 tot 17.00 uur.
Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. Het doel van Pakje Kunst is om in ieder regio in Nederland tenminste één automaat te plaatsen. Voor meer informatie: www.pakjekunst.com
Bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage staat sinds november 2017 een Pakje Kunst automaat. In deze automaat zijn 30 kunstenaars vertegenwoordigd uit Gorinchem en omgeving. Pakje Kunst is een laagdrempelige manier om kunst uit eigen regio onder de aandacht te brengen. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio.
Tijdens het Pakje Kunst Event zal er naast de automaat bij Boekhandel Cursief ook een Pakje Kunst automaat buiten staan voor de oude winkel van Kreukniet. Ook hier kunnen Pakjes Kunst getrokken worden.
Naast deze automaten zullen een aantal kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de Pakje Kunst automaat, kunstwerken gaan exposeren bij: If Casuals, Atelier 2vier8, Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, etalage voormalige winkel Kreukniet, de oude Pastorie – DOP – kantoor & vergaderruimte en van Keekem naaimachine benodigdheden. Op beide middagen is er spannende muziek verzorgd door onze buurtgenoten Johan van Drunen en Helga Buitelaar. Zaterdag vanaf 13.00 uur Johan, Wout en Jacques met Johnny Cash achtige country, aangevuld met eigen liedjes, Contrabas, gitaar en accordeon. Op zondag vanaf 13.00 uur van Hemel en Hel. Nederlandse kleinkunst van country tot Brel met Helga Buitelaar en Johan van Drunen.

24 november 2018

[De Heren van Arkeltocht
[8:00 Nieuwe Hoven 141
Op 24 november organiseert WS '78 een wandeltocht van 20 en 40 km vanuit Wijkgebouw De Heul bij de Johanneskerk in Gorinchem. De tocht gaat door de stad en wallen en vandaar richting Schelluinen en Goudriaan. Het inschrijven kan vanaf 8:00 en de start van de 40 km is om 9:00 uur, De start van 20 km is van 9:00 tot 10:00 uur. Zie voor meer informatie de website van WS'78: www.ws78.nl

[Bingo bij HSV Gorinchem
[13:30 Paardenwater 1
Op zaterdagmiddag 24 november is er een bingomiddag bij HSV Gorinchem. De aanvang is 13.30 uur. Het eerste kopje koffie is gratis.

[Bingo bij Snelle Wieken
[20:00 Maria van Reigersbergenstraat 7a
zaterdagavond 24 november is er weer een bingoavond bij postduivenvereniging Snelle Wieken aan de Maria van Reigersbergenstraat 7a.

Woudrichem

[Cantateconcert
[20:00 Kerkstraat 35
Uitvoering van vijf cantates van J.S. Bach die allemaal in het teken staan van het levenseinde, en tegelijk zeer troostvol zijn. Uitgevoerd door kamerkoor Cantus en het Orion-barokorkest. Tevens presentatie van de Bach-bijbel, en toelichting op de te zingen werken.

[Piepschuim in 't Pand
[20:30 Korenbeurs 3
Het 247ste programma Grote Woorden van Piepschuim is meteen het allerbeste. Het combineert op een unieke wijze alle theaterdisciplines tot een show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. Nooit eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien.

[Koorleden gezocht
[20:45 Groenmarkt 7
Traditiegetrouw wordt er op kerstavond een gelegenheidskoor gevormd om de gemeentezang te ondersteunen bij de kerstliederen. Iedereen die ervaring heeft met meerstemmig zingen kan zich opgeven bij de dirigent Herman van der Vliet. Dat kan per email: herman.van.der.vliet@planet.nl of telefonisch (06) 53 57 33 31. Repetitie op zaterdagmiddag. Data zijn: 24 november, 1 ,8, 15 en 22 december.

25 november 2018

Vuren

[De kracht van Edelstenen
[10:00 Elzestraat 1
Kom jij ook kennismaken met de schoonheid en kracht van Edelstenen en Mineralen? Op zondag 25 november organiseert Edelsteencentrum Kristalijn een volledig verzorgde dag over de werking van deze schatten van Moeder Aarde. Waar? In het pand van Klank en Ontspanning in Vuren.

26 november 2018

[Lezing symboliek van planten in de kunst
[20:00 Nieuwe Hove 141
Lezing 26 november 2018 Door Krzysztof Dobrowolski-Onclin Wat in uw tuin groeit heeft vaak een tweede leven in de kunst. U hoort welke planten een symbolische waarde in de kunst hebben. De appel, het viooltje, de hyacint, de klimop, de roos en veel andere bloemen zullen aan de orde komen. De lezing wordt gehouden in Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141 en start om 20.00 uur. Toegang € 3,-

[Speculaasactie
[Arkel
Sinterklaas komt er weer aan en daarom houdt harmoniegezelschap Kunst na Arbeid uit Arkel weer haar inmiddels traditionele jaarlijkse speculaasverkoop. Harmoniegezelschap Kunst na Arbeid uit Arkel komt maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 november in Arkel weer langs de deur met de inmiddels bekende overheerlijke ambachtelijke speculaas. Mede dankzij deze opbrengst kan KnA actief blijven in de muziek en projecten, zoals blazersklassen, gedeeltelijk bekostigen.

27 november 2018

[Pop-up restaurant voor senioren
[12:00 Grote Haarsekade 120
Iedere laatste dinsdag van de maand gaan de deuren van het Pop-up restaurant open van 12.00 uur tot 14.00 uur. Het restaurant vindt plaats in PoGo.

[Madelijne Kool in Peeriscoop
[20:30 Peeriscoop
Op dinsdagavond 27 november komt Madelijne Kool naar Theater Peeriscoop om eens haarfijn uit te leggen hoe we zonder stress de feestdagen kunnen overleven. Want de één is er dol op, de ander heeft een kerstkransfobie. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree, inclusief gratis consumptie, bedraagt 17,50 euro.

[Filmhuis
[20:15 Korenbeurs 5
In het Filmhuis draait de film A Ciambra. In Ciambra, een zigeunergemeenschap in Calabrië, kan Pio niet wachten om volwassen te worden. Hij is 14, drinkt, rookt en is een van de weinige die om kan gaan met de lokale bevolking en de zigeuners. Pio volgt zijn broer Cosimo overal en leert de nodige vaardigheden om te overleven in zijn geboortedorp. Als Cosimo verdwijnt probeert Pio te bewijzen dat hij klaar is om de plaats van zijn broer in te nemen. Maar al snel staat hij voor een onmogelijke beslissing.

Arkel

[Lezing: Watersnood 1953
[20:00 Harpstraat 11
Op 1 februari 2018 was het 65 jaar geleden dat de watersnoodramp vooral het zuidwesten van Nederland teisterde. Vele doden, gewonden en enorme schade waren het gevolg. Aan de hand van uniek fotomateriaal neemt spreker Jan Boele u mee met de route van het water op 1 februari 1953 en de dagen erna. Toegang voor niet leden € 2,50.