IJsbrand van Eldik namens Unitas in actie tegen VVAC.
IJsbrand van Eldik namens Unitas in actie tegen VVAC. Jan Noorlandt

Unitas (za.) blijft laatste

17 december 2018 om 13:00

REGIO Unitas (za.) heeft ook tegen directe concurrent VVAC een nederlaag geleden. De roodbroeken gaan daardoor als drager van de rode lantaarn de winterstop in. Het werd op Sportpark Molenvliet 1-2 voor de bezoekers uit Ottoland.

door Tim Hartman

Zafer Yildiz scoorde in de 86ste minuut namens de formatie van coach Hans Bos. Het was helaas te laat voor de roodbroeken. VVAC had in de tweede helft namelijk al twee keer het net gevonden. Daarmee lijden Bos en consorten wederom een pijnlijke nederlaag tegen een concurrent in de strijd om degradatie te voorkomen. Vorige week gaf IFC in een onderling duel de laatste plek in de derde klasse C aan Unitas door.

VVAC had vijf punten bij elkaar gesprokkeld. Bij winst van de Gorcumers hadden ze na één week meteen de laatste plek weer verlaten. Maar Unitas wipte niet over VVAC heen: VVAC liep drie punten uit. Omdat IFC gelijkspeelde tegen Streefkerk is het gat tussen Unitas en de voorlaatste plek twee punten. De roodbroeken moeten na de winterstop uit een ander vaatje tappen om een terugkeer naar de vierde klasse af te wenden.

TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys leek in de 'winning mood' na overwinningen op FC Lienden en De Treffers, maar de Werkendammers verloren zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop van Jong Almere City. Op bezoek in Flevoland werd het 2-1 voor de beloftenploeg.

Kozakken Boys maakte deze week bekend dat interim-coach Michel Langerak het huidige seizoen afmaakt en volgend jaar wordt afgelost door Rick Adjei, momenteel coach in de Hoofdklasse van de zondagtak van Unitas.

HOOFDKLASSE Adjei kwam met Unitas niet in actie. De uitwedstrijd tegen IFC werd afgelast na de sneeuwval van zaterdagnacht. Unitas (zo.) gaat om die reden als nummer zes van de ranglijst Kerstmis vieren. De roodbroeken pakten de eerste periode bij hun terugkeer in de Hoofdklasse, maar wisten geen van de laatste vier wedstrijden te winnen. Het gat met koploper Halsteren (dat een wedstrijd meer speelde) bedraagt negen punten.

EERSTE KLASSE C GJS heeft ook de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren. WNC nam de volle buit van Sportpark Dalem mee naar Waardenburg. Quincy Bartens redde in de absolute slotfase de eer vanaf de penaltystip: 1-3. De Gorkumse Jonge Spartanen besluiten het najaar met slechts twee punten, drie punten minder dan Geinoord Nieuwegein, de ploeg die GJS onder zich probeert te houden dit seizoen om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Coach Cees Lagendijk zal hopen dat zijn ploeg na de winterstop net zo goed uit de startblokken komt als vorig seizoen. Toen bleef GJS de eerste vijf wedstrijden ongeslagen.

TWEEDE KLASSE F Zo maak je een pas op de plaats en zo sta je weer vier puntjes achter de koploper. Woudrichem, zelf vijfde in de tweede klasse, won zaterdag overtuigend met 5-1 van Brederodes en zag drie (Roda Boys, EBOH, Pelikaan) van de vier ploegen bovenaan de ranglijst verliezen. Enkel NIVO Sparta won net als Woudrichem ook.

DERDE KLASSE C Arkel heeft samen met Groote Lindt een gaatje geslagen met de concurrenten om de titel in de derde klasse C. Arkel wist in de tweede helft een overwinning veilig te stellen op bezoek bij De Alblas: 1-4. Dylan Verschoor (tweemaal), Remie Schuurman en Corné van Horik scoorden voor Arkel, dat als winterkampioen aan het kerstdiner verschijnt.

Net als Arkel gaat ook Groote Lindt met 27 punten de winterstop in en dat is mede te 'danken' aan Schelluinen. Het verschil tussen Groote Lindt en Schelluinen was twee punten in Zwijndrechts voordeel, maar Schelluinen zag dat gaatje vijf punten worden na een 4-2 nederlaag op Sportcomplex Bakestein. Schelluinen volgt op gepaste afstand op plek drie.

Net als Schelluinen wist ook SVW niet te winnen. De streepjes blijven net als Schelluinen op 22 punten steken na de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Hardinxveld, net als SVW vorig seizoen actief in de tweede klasse, bezocht Sportpark Molenburg en vertrok met drie punten in de tas: 0-2.

DERDE KLASSE D Sleeuwijk is, met een wedstrijd minder, winterkampioen van de derde klasse D. NEO'25, de nummer vier van de ranglijst, werd op Sportpark De Roef met 4-0 aan de kant geschoven. Jeffrey Molhoek (twee keer), Barry Ruitenberg en Jimmy van de Koppel vierden een klein feestje met hun goals. In januari gaat de derde klasse C verder met drie koplopers: Sleeuwijk, SV Capelle en SC Everstein.

Vuren kwam voor de tweede week op rij niet in actie. De wedstrijd tegen RFC werd afgelast.

VIERDE KLASSE D Herovina kwam ook niet in actie en SVS'65 had gehoopt datzelfde te kunnen zeggen. Op eigen veld in Spijk werd met liefst 1-4 verloren van Lekvogels.

UITSLAGEN Jong Almere City - Kozakken Boys 2-1; IFC - Unitas (zo.) (afg.); GJS - WNC 1-3; Woudrichem - Brederodes 5-1; De Alblas - Arkel 1-4, Groote Lindt - Schelluinen 4-2, SVW - Hardinxveld 0-2, Unitas (za.) - VVAC 1-2; Sleeuwijk - NEO'25 4-0, RFC - Vuren (afg.); Herovina - Zuilichem (afg.), SVS'65 - Lekvogels 1-4.