21 december 2018

17 december 2018 om 11:40

Gorinchem

[Live show Stillmode
[22:00 Keizerstraat 14
Vrijdag 21 December speelt Stillmode een show in café de Keizer in Gorinchem. Een echte thuiswedstrijd want alle band members (Pascal Molenaar, Kevin Tsie en Erik Sterk) zijn woonachtig in Gorinchem. Stillmode speelt een energieke mix van pop en rock. Stillmode is een band met ervaring en heeft veel (inter)nationale shows gespeeld met oa Triggerfinger, Kensington en Royal Repubic op festivals zoals Sziget (Budapest) en venues als de Melkweg en 013. Voor wie meer wil weten over Stillmode kan terecht op www.stillmodemusic.com of www.facebook.com/stillmodemusic

22 december 2018

[Aan de knoppen draaien
[10:00 Viasersdijk 30
Onder dit motto, houdt minimuseum de radio Luisterpost Gorinchem zaterdag 22 december van 10:00 tot 16:00 uur een open dag, de toegang is gratis en onder het genot van een versnapering vertellen deskundige medewerkers u naar believen wat over de geschiedenis van het radio afluisteren in Gorinchem en/of over de radio afluister apparatuur. In tegenstelling tot wat bij de meeste musea gebruikelijk is, mag u hier de apparatuur gewoon aanraken en aan de knoppen draaien. Het minimuseum is gevestigd in buurthuis De Aanlegsteiger, Visserdijk 30 te Gorinchem, op de 1e verdieping.

[Kerstconcert Bazuin
[12:00 Groenmarkt 7
Dirigent Jos Jansen heeft het initiatief genomen om er nog meer afwisseling en diversiteit in te brengen door arrangementen af te stemmen op de deelnemers en zo ook samen veel te musiceren. Met Iris Kroes, winnaar van The Voice, hebben ze echt top talent in huis gehaald. Als gastkoor is dit jaar het optreden geregeld van het Oeral Kozakkenkoor en folkloristisch ensemble Uzory uit de Oekraïnse stad Mykolajiv. Naast het groot orkest van Harmonie De Bazuin o.l.v. Jos Jansen ook zangeres Hanneke Engels die haar sporen verdiende als zang

[Kerstmusical Elf
[13:30 Boerenstraat 11B
De kerstvakantie start dit jaar extra feestelijk in Theater Peeriscoop, wanneer de leerlingen van de Gorinchemse musicalstichting LUSA daar op zaterdag 22 en zondag 23 december de kerstvoorstelling 'Elf' spelen. In de voorstelling raakt Baby Buddy per ongeluk verzeild op de Noordpool en groeit daar op als kerstelf. Als ze ontdekt, dat ze een mens is, gaat ze op zoek naar haar familie. De voorstelling wordt gespeeld op zaterdag 22 december en zondag 23 december, beide dagen om 13.30 en 16.30 uur in Theater Peeriscoop. Kaarten kunnen worden besteld via www.stichting-lusa.nl.

Gorinchem

[Kerstviering OWTS
[16:00 De Lindenhof
De Indische vereniging O.W.T.S.viert haar jaarlijkse kerstdiner-dansant op zaterdag 22 december van 16.00 uur tot 22.00 uur in dorpshuis De Lindenhof in Spijk.Voor de muziek zorgt de vertrouwde band The Evergreens. Het eten wordt verzorgd door de keuken van het dorpshuis. Naast leden, sobats een donateurs zijn ook introducees van harte welkom. Nadere informatie op www.hier.is/owts.nl

Vuren

[Draaiavond
[19:00 Molenlaan 17
Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen tijdens de jaarlijkse draaiavond van Harp en Luit op zaterdag 22 december in De Koels in Vuren. Tevens vindt de trekking van de Grote Verloting plaats. Aanvang 19.00 uur. Speciaal voor de kinderen is er het eerste uur van deze avond extra veel speelgoed te winnen. De opbrengst van deze draaiavond is voor uniformen en muziekinstrumenten.

Werkendam

[Kerstzangavond
[19:30 Sigmondstraat 47
De traditionele kerstzangavond wordt zaterdag 22 december gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Sigmondstraat 47 in Werkendam. De avond begint om 19:30 uur. De kerkdeuren zijn vanaf 19:00 uur geopend.
Er worden bekende en onbekende psalmen en kerstliederen gezongen door jeugdkoor Asaf en jongerenkoor Cantilena onder leiding van dirigent Peter Wildeman. De organist deze avond is Anton de Raad. Opening, meditatie en sluiting wordt verzorgd door ds. H.J. Agteresch.

Gorinchem

[Bingo Haartippelaars
[20:00 Jan van der Heijdenstraat
Wandelsportvereniging De Haartippelaars verzorgt zaterdag 22 december samen met speeltuinvereniging Lingewijk een kerstbingo. De bingo begint om 20.00 uur. De zaal, het gebouw van speeltuinvereniging Lingewijk, is vanaf 19.00 uur geopend. Bij binnenkomst staat er voor iedereen een kop koffie of thee met een kerstkransje klaar. Er zijn mooie prijzen te winnen zoals geldprijzen en boodschappenmanden. Wie geen vervoer heeft maar wel graag bij de bingo aanwezig wil zijn kan contact opnemen via 0183-625305. Er wordt dan vervoer geregeld.

Gorinchem

[Kerstkaraoke
[20:00 Grote Haarsekade 120
Onder het motto 'Ameezing Xmas night out' organiseert PoGo zaterdag 22 december een grote kerstkaraoke aan de Grote Haarsekade 120. Alle bekende en minder bekende kerstnummers zijn voorhanden, kerstkleding mag, maar moet niet. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

23 december 2018

Woudrichem

[Fotomiddag Oud Woerkum
[14:00 Het Rondeel
Ook dit jaar organiseren Aart en Anja de Joode, verzamelaars van Oud Woerkum in samenwerking met Kim en Karin Hak van het Rondeel op zondag 23 december een fotopresentatie over de Woerkummers uit het Woudrichem voor 1970. Deze beelden worden vertoond op een groot videoscherm. Alle foto's zullen gepaard gaan met een toelichting. Dit jaar zullen er vele zoekplaatjes voorbij komen, waarbij inbreng van het publiek zeer welkom is. Tevens zijn deze nieuwe gegevens dan weer een aanvulling op de site van Aart en Anja, OudWoerkum.nl. Als aanvulling tijdens deze middag zullen er 2 oude films uit de jaren 50 worden vertoond. Arie Metz, Woerkums verhalenverteller, zal deze middag aanwezig zijn om Woerkumse verhalen te vertellen. En een ieder van ons weet dat dit zal worden gedaan op de gezellige en smeuïge manier zoals alleen Arie dat kan. Op zondagmiddag 23 december begint de presentatie om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal gaat om 13.15 uur open. Toegang tot deze middag is gratis.

Gorinchem

[Plug In Cafe
[15:30 Grote Haarsekade 120
Deep Mountain High (Tina Turner) en The Leftovers sluiten zondag 23 december het succesvolle jaar af in het Plug In Café in PoGo aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Plug In Café opent de deuren zondag om 15.00 uur, de eerste band begint om 15.30 uur. Toegang en parkeren zijn gratis.

24 december 2018

Arkel

[Kerstnachtdienst
[21:00 Kerkeind 29
Op kerstavond is er weer de traditionele kerstnachtdienst in de sfeervolle Koepelkerk in Arkel. De kerstnachtdienst begint om 21.00 uur, maar er is al vroeger te genieten van prachtige Christmas Carols vóór de dienst. Deze Christmas Carols die worden gezongen door de eigen Cantorij, langs het met lantaarns versierde kerkpad. Daardoor kunnen de kerkgangers al van verre de bekende klanken van kerst horen. In de dienst worden in samenzang veel traditionele, maar ook enkele nieuwe kersliederen gezongen. Het thema van de kerstnachtdienst is 'Licht – 't ligt aan jou'. De kerk is open vanaf 20.30 uur en iedereen is welkom.

Sleeuwijk

[Kerstzangavond Con Amore
[21:00 Ontmoetingskerk
C.G.K. Con Amore, onder leiding van dirigent Jaap Kwakkel, nodigt iedereen uit op maandag 24 december in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk om samen zingend voor te bereiden op het kerstfeest. De meditatie wordt verzorgd door mw. ds. C. Flier. Aanvang: 21.00 uur. Muzikale medewerking aan deze kerstzangavond wordt verleend door: Tjitske Kwakkel – Homma, altviool; Ineke Geleijns, piano; Jaap Kwakkel, orgel. De collecte die gehouden wordt, is bestemd voor Voedselbank Altena. De algehele leiding deze avond is in handen van Jaap Kwakkel.

[Kerstnachtdienst Grote Kerk
[21:30 Groenmarkt 7
Op maandag 24 december is er in de Grote Kerk, Groenmarkt 7, de traditionele kerstnachtdienst met veel samenzang van bekende kerstliederen. 'Uit uw hemel zonder grenzen komt Gij tastend aan het licht: met een naam en een gezicht'. Deze woorden van de dichter Huub Oosterhuis zijn het thema van de dienst. Ds. Martine Wassenaar en ds. André Wijting gaan voor. Nico Blom bespeelt het orgel en begeleidt de samenzang. Verdere medewerking verlenen Pascal van de Velde, trompettist, en het Vocaal Ensemble Chouette uit Blauwkapel onder leiding van Elodie Schuddeboom. De dienst begint om half tien. Voor de dienst is er voor iedereen warme chocomel.

[Kerstnachtdienst Schuilkerk
[22:00 Langendijk 72
Kerstnachtdienst met Helga Buitelaar in de Schuilkerk in Gorinchem. Maandagavond 24 december om 22.00 uur is er een Kerstnachtdienst in de Lutherse Schuilkerk aan de Langedijk 74 in Gorinchem. Voorganger is drs. Hans Bas Val uit Woudrichem. Helga Buitelaar, Erin Blom en Dane Blom zullen driestemmige kerst/ winterliederen zingen en zij begeleiden zichzelf op gitaar en harp. Verder zullen zij bekende kerstliederen in wisselzang met de mensen zingen.

26 december 2018

[Klaverjassen en jokeren
[9:30 Maria van Reigersbergenstraat 7a
Op 2e kerstdag is net als andere jaren weer een open klaverjas en joker wedstrijd bij postduivenvereniging Snelle wieken Maria van Reigersbergenstraat 7a. De inleg bedraag € 3,50. De zaal is open om half 10. De wedstrijd vangt aan om 10 uur.

Gorinchem

[Koor- en samenzang
[19:30 Groenmarkt 7
Op 26 december geeft jongerenkoor Loïs een kerstconcert in Grote Kerk. Het koor wordt gedirigeerd door de dirigent Peter Wildeman. De avond is ten bate van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Begeleiders zijn deze avond Joost van Belzen orgel en Mark Brandwijk aan de vleugel. Geraldine Averesch speelt op de dwarsfluit en Lukas Ebbers op de trompet. Uniek deze avond is ook het prachtige strijkkwartet dat deze avond te horen is, en wat onder leiding staat van Robert Cekov. Soliste Tenira Sturm zal enkele solo's ten gehore brengen. Het reserveren van kaarten kan via www.peterwildeman.nl De kerk is open vanaf 19:00 en de avond vangt aan om 19:30.

9 januari 2019

Gorinchem

[Wandelen met senioren
[10:00 Voorstraat Asperen
Woensdag 9 januari vindt er weer een wandeling voor senioren plaats. Deelnemers hoeven geen senior te zijn om deel te mogen nemen. De wandeling begint om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij De Kazerne aan de Voorstraat in Asperen. De wandeling is circa 9 km. Onderweg wordt gestopt bij Tapperij Lingezicht in Acquoy. Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening. Informatie: Ineke Blom (06-43915192), Arie de Bruyn (06-21278061), Ewout van der Kuip (06-30260879) of Aart Romeijn (0183-562673).