[p] Vervolg voorpagina

17 december 2018 om 15:36

ChristenUnie, SGP en GroenLinks in Gorinchem maken zich hier zorgen om. ,,Wij zijn aan het onderzoeken op wat voor manier Oud en Nieuw voor iedereen een feest kan zijn", vertelt Marjo Molengraaf (Fractievoorzitter ChristenUnie/SGP). ,,Om ons daarop goed voor te bereiden, willen we graag weten of en hoeveel overlast men in Gorinchem van vuurwerk ervaart."

Nu er door de landelijke overheid vooral gewezen wordt naar de gemeentes om maatregelen rondom vuurwerkoverlast te nemen, willen de Gorinchemse fracties die handschoen oppakken en er werk van maken.

Daarom hebben de fracties een vuurwerkmeldpunt 2018/2019 geopend. Op deze site kunnen Gorcumers, indien gewenst anoniem, hun overlast melden. Er wordt wel gevraagd aan te geven in welke buurt van Gorinchem men woont. ,,We denken ook na over vuurwerkvrije zones", legt Rutger van Breemen (fractievoorzitter GroenLinks) uit, ,,Daarvoor is het belangrijk om te zien of er in bepaalde buurten of wijken heel veel of juist helemaal geen overlast ervaren wordt door mensen."

Begin 2019 worden de uitkomsten van het vuurwerkmeldpunt verzameld. De fracties delen deze uitkomsten natuurlijk met de rest van de gemeenteraad en de stad. Daarnaast zullen zij op basis van de reacties die binnenkomen via het meldpunt met voorstellen in de gemeenteraad komen om van de jaarwisseling een feest voor iedereen te maken.

Het Gorinchemse vuurwerkmeldpunt is te vinden op: www.meldpuntvuurwerkgorinchem.com