Georgios Lazakis draagt een gedicht voor tijdens de opening van de Kamer van de Tussentijd.
Georgios Lazakis draagt een gedicht voor tijdens de opening van de Kamer van de Tussentijd. Huis van Inspiratie

Woordkunstenaars spreken

28 januari 2019 om 15:44

Avond voor het gesproken woord

GORINCHEM De Kamer van de Tussentijd (Grote Markt) staat donderdag 31 januari, de landelijke Gedichtendag, in het teken van het gesproken woord. Georgios Lazakis organiseert in samenwerking met het Huis van Inspiratie en het Omnia College 'Spoken in de stad'.

Eerder schreef Georgios Lazakis al een gedicht over Gorinchem in opdracht van het Huis van Inspiratie voor de opening van de Kamer van de Tussentijd. Tijdens de 'Spoken Word' avond laat hij het dichten aan anderen over. ,,Er zijn tien sprekers, zowel lokaal als nationaal. Zelf ben ik host. Tussendoor worden drankjes en hapjes geserveerd die gemaakt zijn door kinderen van het Omnia College. Het wordt een avond waarop het gesproken woord centraal staat in een huiselijke sfeer", omschrijft hij in het kort de avond.

,,Een mooie line-up. Het Omnia College levert bijvoorbeeld een leerling én een docent. En ook wethouder Ro van Doesburg draagt iets voor", vertelt Georgios, die uitkijkt naar de afwisseling van beginnende en ervaren dichters. ,,Er zijn ook veel leerlingen van bijvoorbeeld het Omnia College die vragen of ze ook iets mogen voordragen. Het leeft dus enorm onder de jongeren. Zelf was ik veertien toen ik begon met gedichten schrijven en dat is erg belangrijk geweest voor alles wat ik vandaag de dag doe. Het zou dus mooi zijn als we met deze avond ook iemand kunnen inspireren om iets te blijven doen op een podium."

Daarmee sluit de avond mooi aan op wat Georgios doet met zijn School of Heart Knocks. Met die school zet hij zich in om jongvolwassenen (tussen de 18 en 30 jaar oud) van hun passie hun beroep te laten maken. Iets waar zoals gezegd de 'Spoken Word' avond ook een mooi aanzetje voor kan zijn.

Maar dat is niet het enige doel van de avond. ,,We willen ook laten zien wat voor woordkunstenaars we in Gorinchem hebben. Dat wordt wel eens onderschat", aldus Georgios. ,,We willen een ruimte vullen met mensen die geïnteresseerd zijn in het gesproken woord. Je mond is het sterkste wapen. Als je die inzet, verleg je grenzen. Met de juiste woorden kun je de juiste snaren raken. Het wordt een avond waarbij Gorcumse woordkunstenaars bijzondere verhalen vertellen."

De avond begint om 20.30 uur. Entree kost vijf euro en aanmelden wordt op prijs gesteld via info@huisvaninspiratie.com.