Breaksquad door naar volgende ronde Holland Got Talent

28 januari 2019 om 12:42

GORINCHEM De Gorinchemse breakdancetalenten van Breaksquad zijn weer een stap dichterbij bij het behalen van hun dromen. Met vier overduidelijke ja's lieten de juryleden van Holland Got Talent de Gorinchemse breakdancegroep door naar de volgende ronde van het programma.

,,Breakdancegroepen dansen zelden zo geharmoniseerd", zegt Dan Karaty tijdens de uitzending. Juryleden Chantal Janzen, Dan Karaty, Angela Groothuizen en Paul de Leeuw zijn lovend over het optreden. Bij breakdance is het gebruikelijk dat iedereen rustmomenten tijdens de dans heeft en dat één persoon dan een zogenaamde powermove doet. ,,Wij onderscheiden onszelf door altijd als een groep te blijven dansen", vertelt danser Jan Schellekens. De jury was erg te spreken over die groepsdynamiek. Angela Groothuizen: ,,Het ontroerde me, want ik zag een echt hechte groep."

Schellekens is ontzettend blij met de uitkomst: ,,We hebben echt kunnen overbrengen hoe een hechte band wij hebben." De groep heeft gezamenlijk de uitzending bekeken toen deze op televisie werd uitgezonden. Ondertussen droomt de groep verder om gezamenlijk door te breken en zien ze dit als een nieuwe stap naar een professionele danscarrière. ,,Ik ben blij deze droom te mogen delen." Schellekens schat de kansen hoog in dat ze de finale gaan halen. ,,Die vier overduidelijke ja's zeggen veel."