Jan van Arckel verzorgt NK

25 april 2019 om 13:00

AMEIDE In Ameide wordt op zaterdag 15 juni het KNWU NK jeugdwielrennen verreden. Aan de start staan jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar.

De jeugdrenners hebben zich gekwalificeerd via kwalificatiewedstrijden. De beste renners uit heel Nederland staan aan de start om te strijden voor de felbegeerde titel Nederlands kampioen weg 2019. Ook regionale renners als Christiaan van Rees, Daan Hartog en andere Jan van Arckel jeugdrenners zullen deze dag de strijd aan gaan. Aan het einde van de dag worden alle 14 Nederlandse kampioenen gehuldigd .

Er worden deze dag ruim 4000 bezoekers verwacht in Ameide. De start en finish bevindt zich op de Molenstraat. Het totale parcours is 1,9 km.

Uniek is dit jaar de samenwerking met Stichting Spieren voor Spieren. Deze stichting zet zich in voor 'een wereld waarin kinderen niet langer meer lijden aan of onder een spierziekte'.

Er zijn veel vrijwilligers nodig. Ook sponsoren zijn nog steeds welkom om dit evenement te ondersteunen en de ca. 700 deelnemers een fantastische dag te bezorgen. Aanmelden kan op de website www.nkjeugdwielrennen2019.nl