Pubercafé in De Bank van Noppes

25 april 2019 om 13:37

GORINCHEM Alle ouders/opvoeders van een puber zijn van harte welkom in het 'PuberCafé voor ouders van pubers' op donderdag 9 mei in De Bank van Noppes. In de interactieve presentatie 'Schermtijd kent geen tijd' ontvangen opvoeders tips en weetjes over gaming, schermtijd, social media en alles wat hiermee samenhangt. En hoe je dit in goede banen leidt en je puber helpt hier op een gezonde manier mee om te gaan.

Wie kent het niet van zijn kind? Uren en uren staren op een beeldscherm om te gamen, te kijken naar YouTube, vloggers en het gebruiken van Instagram, Snapchat en Whatsapp. Gek wordt je er soms van als ouder. Op 9 mei vertelt Leenard Kanselaar, online specialist van The Mall over deze wereld van onze pubers. En hij geeft tips over (be)grenzen in het omgaan met social media en schermen.

Het is iedere avond weer interessant om met nieuwe inzichten de deur uit te gaan. Leenard Kanselaar blijft aanwezig om eventuele vragen een op een te beantwoorden. Er is ruimte voor vragen, ervaringen delen, ontmoeten, lachen, verbinden en kennis vergroten. Ook voor wat lekkers en een drankje wordt gezorgd.

Het PuberCafé is een initiatief van ouders en professionals in en rond Gorinchem en verbonden aan de LimonadeBrigade. Pubers opvoeden vraagt om vele vaardigheden, want het leven met een puber in huis kan soms best een uitdaging zijn. Hoe ga je om met de grillen en grollen van je puber? Hoe help je jouw puber verder? En vraagt dat iets van jou als ouder? Leven met pubers is de ene keer hilarisch, de andere keer moeizaam of verdrietig en alles wat hier tussenin ligt.

Alle ouders/opvoeders van pubers zijn van harte welkom. Toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur en einde ca. 22.00 uur in de Bank Van Noppes, Zusterstraat 19.